Saturday, February 28, 2009

bUku Pr0Gr4m

salam..
sepanjang minggu lepas mmg bz..
bz dgn keja yg last minit.. student life biasa la kan.. kalo bab last minit mmg cam dah sebati, lain la bg mrk yg baaaikkkkk sgt.. mmg padan muka pun.. penah aku tak tdo 4 hari psl bnda yg sama tp still jugak nak bt lagi... pastu time tuh jugak tgh bt persiapan tok program kerjaya.. wlupun bz, ada jgk aku curi2 ms tok on9 wlu sekejap.. dok p jln2 blog lain..


alhamdullilah,
asiment selamat smpi ke tgn yg sepatutnya btl2 pd jam yg ter
akhir..
cerita psl program seminar kerjaya pulak.. aku dipertanggungjawabkan bt buku program jer.. kalo nak tau program nih dihandelkan oleh bebudak yg sama dlm 1 semester.. ktorg la.. semuanya ada 177 orang pelajar.. so, kira ok la aku bt buku program kan.. time nak reka sampaila ke print mmg senang sesenang makan kacang.. tp bab nak buat reben tok lekat kat buku program tuh ader kekesalan sedikit..

aku nih mmg bersungguh la nak buat reben tuh cantik2 atas permintaan org.. dia tak srh pun bt ssh @ senang ker apa ke tp entahla.. ak cam bersungguh-sungguh jer mlm td.. aku bt reben tuh, mlm semalam dan pagi tu program akan bermula jam 8.30 pagi.. dan semua ajk wajib datang dlm pkl 7.30..

mula2 buat, tak cantik.. pastu bt design lain, tak elok jugak.. cobaan ke 3, br rs puas.. siap nak letak manik kecik kt tgh reben.. so, aku bt la dalam duaploh sbb buku program ada 20 keping.. wlupun , mataku berat bagai ada setan bergayut-gayut ala monyet yg berangan tarzan, tetap ku gigihkan jua.. (cewah.. ekspresi feeling ni).. akhirnya, siap suda.. pd pukul 3.55 pagi!!! ni tak termasuk masa aku gosok bj + tudung sblm tdo..


alkisah pagi tadi...
ak bgn lewat!!! tu pun nasib baik zai telefon aku, klu tak mmg smpi Jepun jmpa Takuya Kimura da pg td.. sampai kampus, ak trs pecut ke dewan SITC ala2 prmpn gedik lari cam telompat2 lompat sbb lari dgn kasut yang blakangnya agak tinggi.. smpi jer sana jam dah 8.30 pg tp majlis start jam 9 sbnrnya.. ak dmaklumkan 10 keping buku program dah ltk reben, so, tinggal 10 jer lagi.... simple jer kannnn, tak der masalah kannnn.. tp aku :::: haaaaaaa?????? ermmmmmm.. menyesal bt bersungguh2 pastu nak cantik2!!! (takla cntk sgt pun, tp lain bg c pembuatnya key) cam tak berbaloi jer tdo kol 4 pg.. kalo bt 10 jer pun tak smpi jam tuh.. dpt gak tdo lama ckit.. dh la mlm sblmnya mmg tak ckp tido.. eh, tido ni penting tau.. kajian membuktikan tido yg tak cukup boleh mempengaruhi mood seseorg.... last2.. letak jerlah.. nak bt camno.. mmg dah salah diri.. sapo suruh bangun lewat dan org tak srh pun bt reben smpi kol 4 pg!!! padan muko!!!

dan seminar pun berlangsung..
endingnya jam 6.30 ptg termasok sesi postmotem belah siasat gtu..
.
.
.
.
sekian laporan terkini tak sensasi..



k3ysah ke...:
tau kan buku program tu apa...
tak pasai2 aku jer cerita panjang lebar tp tak tau pun apa kejadahnya buku program tu.

4 comments:

Luminata said...

Nice blog! :)

http://luminata55.blogspot.com

khairul onggon said...

Yang penting kita ada kesungguhan... ya paling penting... :)

ju3 said...

luminta:::
tanx..
faham ker??? hihihi...

onggon:::
:) apa yg paling penting????
keusngguhan.... btol3...

yarn said...

suma keja lasemenet sik apa, yg pntg dpt juak siap nak? hehe... student life, mmg begitewww...hehe. sik lasemenet sik sah hohhh...