Saturday, September 25, 2010

Doremon

cerita ni takda ori punya ending.. aku pernah beli komik dia.. x ingat tahun berapa tp yg paling last dan aku ingat sekali kt belakang 1st muka surat komik adalah dedikasi untuk pencipta asal watak doremon yg dah meninggal... kalau cerita kartun lain kt tahu ending wlupun berkurun lama tunggu dia punya last episod.. tp doremon lain ckit.. mmg tak tahu dia punya ending cam na... yg kita tau c nobita akan kawen dgn sizuka bila dia da besar sbb doremon penah bawak nobita ke masa depan...

dipendekkan cerita.. tadi aku bkk fb.. dalam fb ada member share link video ttg ending doremon yg dibuat oleh fanmade cerita ni.. tersangat la touching ok...bleh plak ak nangis bgi nak rak... 

video


i'm glad nobita turned out 2 be a successful scientist & married the girl he loved.. Awesome ending~~

skrg ni lbh suka bc blog org lain dr buat entry kt blog sendiri

pes of all.. berkurun dah cerita ni basi, dah nak reput pun.. yg baru nya, tahun depan ada org baru lagi.. tak sabar... new family member akan kluar tahun depan.. (ikut pengiraan tuan doktor 11 Februari 2011).. cant wait.. sy suka budak2 tp bkn semua.. pada budak yg ibu bapanya saya kenal dan rapat sjh.. aku kurang layan ckit kalo x kenal parent dia wlupun baby tu deadly cute.. aku hya akan senyum2 n pegang2 ckit.. xda maknanya nak peluk dukung cium segala bagai.. bkn apa, ada mak bapak yg xsuka anak dia di pegang2 ni wlupun hati kembang org puji anak dia chomel wlupun org yg pegang tu org yg dia kenal.. so, dr aku nak menambah dosa org kutuk aku better i elak kan...

ada segelintir org yg mmg suka gila2 kt budak2 & x kisah baby tu anak sapa.. jmpa je budak kecik, bkn setakat senyum2, siap peluk dukung cium bagai.. klu bleh nak bwk balik rumah... aku mmg xda hal ngan org cam ni.. tp kadang2 aku ada gak tegur sbb parent bdk tu dah senyum kelat da ak tgk, pastu xsemena2 aku plak yg kena.. baik diam..


ma sis ni dah bising2 kt aku.. potpet2 gmbr ni cantik segala bagai..dia lawa & wlupun nmpk sedikit tembam, comel katanya.. yo laaaa.. xpa, ko tunggu la akak ko ni kawen nanti, ak bagi gmbr 100 kali lbh cantik dr ni... 

raya kali ni aku langsung xda ambk gmbr sbgi simpanan peribadi.. langsung x terfikir.. bila dah blik cni & ada org tya psl family pic. 4 raya.. baru aku perasan aku langsung xda ambk.. 2 minggu cuti raya, 2 minggu tu jgk ak cuti dr segala2nya.. ada la jgk bbrp gmbr tp x menggambarkan kerayaan yg disambut... tahun depan je la... 


ini adalah time bukak puasa yg beberapa hari lagi nak raya.. rumah pakcik adik beradik blah mak.. ada 5 keluarga.. ruang dapur xckp jadik masti buat kt ruang tamu tmptnya.. tu pun xckp.. meja kerusi suma tarik blah jurugmbr ambk gmbr... suma makanan adlh masak sendri kecuali air buatan kilang yg dibeli.. dan saya bertanggungjwb masak cucur udang yg tersangat lah laku... 


dan ini adlh pagi raya di atas meja mkn rumah sndiri... keluarga En. Taib dan Pn. Rose x pernah masak di pagi mahupun mlm raya sbb akan ke rumah datuk sblh ayah dimana semuanya sdah tersedia ada di atas meja mkn.. oleh sbb pagi ni agak lewat dr tahun2 lepas kerana ibunda giat dan nekad menjahit baju dirinya sndiri yg xsiap.. jadi, untuk mengalas perut yg bergendang gandot, anak2 yg nak mkn masak manggi sndiri termsuk la diri saya sndiri.. 


yg ni plak on d way blik kmpg blah mak di Lingga.. xpernah dgr??!! kmpg ni terletak sejam perjalanan dr Sri Aman.. time ni dah pkul 11++ mlm raya pertama.. ktorg berhenti di persimpangan jln ke Sibu dan Sri Aman.. msing2 nak ke tandas.. oleh sbb ahli keluarga yg badannya dah besar dan sedang membesar, makanya yg bongsu & sorg abgnya telah dicampakkan ke bhgn blakang kereta iaitu tmpt simpanan barang2.. nasib baik barang x byak sbb balik tok 1 hari sahaja.. lewat petang raya ke2, kami balik semula ke Kuching..


dan ofcos, smbutan birthday my mum n dad.. dua2 tarikh lahir bulan Semtember jd kami smbut sekali.. senang cerita.. time ni pagi2 lagi dan semua blum mandi.. utk menjaga kesihatan mata org yg melihat, gmbr kek adlh sgt sesuai dan selamat..

tajuk entry xda kena mengena dngn entry.. suka plak buat cam ni bila tgk blog org lain yg da bt cam tu.. kata org, yg jahat jgn di ikut.. kiranya ini adalh ajaran yg bagus.. statment tajuk yg ringkas dan padat bg info kt org lain.. pastu tambah cerita entry yg takda kena mengena scr langsung memaklumkan pd readers cerita lain.. so, xperlu nak explain pnjg2.. ini membantu menjimatkan masa dan ruangan entry...

Wednesday, September 1, 2010

Selamat Hari Raya..

petang ni balik..
ktm tnjg mlm - kl sentral - lcct.. huhuhu...
cuti 18 hari..



esok.. time ni...
dah ada kat rumah...
(^_^)




ikan terubok tok ibuk dan kak ika..
pastu kek lapis serawak..
dan mana2 biskut yg ada..


selamat bercuti...

skrg aku tak takut.. so, aku rasa better aku publishkan post yg mmg dah berzaman ni.. mn tau ada org yg lebih arif..

aku tak mahu!! tak nak!!
logik akal, its realy scary!!! but reality im not scary as i thought i was... or i was juz denied bout it.. waaaaaaa.. dont noe!!!

sbnrnya..
nak mengingat mimpi tu pun aku xnak.. tp aku nak tulis lam ni sbb i need sum1 now.. not every single face but what happen to thos people in dat dream still in my mind.. every single detail.. dr mula kejadian smpi aku sedar.. my mind is shaking!!! aku xpernah ingat benda2 yg aku mimpi, ni kan lak muka org lam tu.. klo ingat pun, just 1 or 2 part.. tu pun msh samar2 g..

what happen last night??!!
ok, 1st.. i cant sleep!!! until it subuh.. coz aku dgr azan, tgk jam kt screen lappy yg mmg sntiasa on sbb temankan aku wlupun aku x on9 pun.. why i cant sleep??!! sbb pg seblmnya, aku dpaksa kluar rumah awal dlm jam 9 ++ am sbb ada pembersihan tergempar psl H1N1 tu.. aku yg still samar2 n mamai pun turun bilik tv.. ada 2 org bdk non muslim kt ctu.. kt org just bleh msk bilik dlm pkl 10.40am cam tu.. aku pun tunggu n tepat masa, balik rumah n smbg tdo.. time ni la aku mimpi yg xbest.. aku rs semuanya mula kt cni..sedar2 je jam dah 12++pm lebih n aku rs cam berat badan..

2nd.. mlm td ak x teringat langsung psl mimpi tgh hari tu.. tp aku rs gelisah semcm n risau nak pejam kan mata.. sedangkan aku nakkkkkkkkk sgt tdo.. bunyi je azan subuh tu, tiba2 trs automatikly aku rs bdn n kepala aku ringan.. dan aku trs lenaaaaaaaa... zZzzZZzzzZzzzzz.......

lps tu aku sedar.. pkul 7.22am.. dr screen lappy.. aku bgn, offkan lappy, tutup lampu bilik (klu aku tdo sorg, lampu mmg sentiasa terbukak).. bukak tingkap bilik ckit.. pegi ruang tamu, bukak langsir, sliding door, ttp lampu.... den, trs smbg tdo.. i really need my nap dis time... i mean it n u noe how its feel..

its start again!! apa yg aku rs mlm semlm.. tak tau jam brapa aku tdo, aku sdr bila dlm mimpi tu aku pegang Al-Quran, at d same time cam ada cahaya putih2 yg kuar tp sekejap jer.. den i try to open it but i cant find d starting.. dlm ms aku bukak tu, ingat lagi kat blakang, aku cam terbaca 1 lampiran ada perkataan2 ni.. "do not......" n "bible"... but iym very confident benda yg aku pegang tu bukan bible!!! repeat... BUKAN BIBLE n i start bc al-fatihah wlupun msh blum jmpa page yg betul.. den, aku terduduk wif sum1 yg kejar aku time tu.. ms ni da msk ayat al-baqarah, n im still searching!!

aku sedar tp mulut aku baca ayat kursi, 3-qul n aku just ulang ayat2 tu.. aku x tau time bila aku start baca ayat2 tu.. sedar2 je aku mmg dah bc dah, sampai la aku rs aku leh gerakkan jari aku ni.. lps tu trs aku bgn.. tgk jam pkul 9++am.. im wondering bout my dream at d balcony.. den, ambik lappy, dok kat meja makan n now u can see what hav i done at dis time.

o ya.. sorg yg byk tolong lam mimpi ni is sorg mualaf, perempuan.. peliknya.. aku x ingat muka n nama dia, tp msh ingat yg aku salu sebut nm dia bila aku start jmpa dia.. yg aku tau shes say dis to me.. "jgn lupa, kamu ada saudara lain yg bleh tolong!!"...

huhuhu.. i really need sum1 wif me starting tonight..
coz now i remember.. mimpi tengah hari tu.. sum1 yg dlm mimpi tu told me dis.. jangan tido sorang diri mlm ni!!! n i ask her why... she just say.. dont!!!

mainan mimpi??!!!
i really dont noe what im feel rite now.. tp lebih lega dr pg td..


ermmm..
but 4 now i need ma breakfast..
gosok gg dulu...^^