Thursday, December 31, 2009

S3jaRah & BarU

sejarah 2009:
- sensetap (sensitif+sentap) yg telebeh2... emo jak kej..
- malas update blog dikpun..


baru 2010:
- udah la sensetap2.. sejarah mengajar manusia k..
- jgn menganaktirikan blog sndri..
- 50kg.. harus ku cpi sblm bulan 4, 2010!!!!!!
- bajet2!!!!! no sakai2 nak shoping2...
- boyfriend!!!!
- be more rajin laaa..


oh.. im a senior!!!!!!!!!
hehe..

Wednesday, December 23, 2009

InDia St33t ANGUS???!!!

yah..
cem ni tuk??!!!!

angus sampe ujung ka???
kedei ni nak ngus ya??? kedei kain??? kedei tambi??? kedei duakringgit???

cam ni lah upa india street ya o.. tedah ku dgr berita tuk.. ku ingat cita bulak jak.. duhal mena2.. mun ndak dolok india street ya la tmpt beli barang.. sik kesah la barang dapo ka, sekolah, kain, baju... suma ada kt cya..

sapa2 tauk cita... coba tolong story ckit...
org nak berik kaba ngan aku sik tauk storymory.. nak tauk nya india street ya angus... baruk jak tadik da org ngirim gmbr..

gmbr x jelas glak...
tang silo jak oleh lampu..


Thursday, November 26, 2009

Pa-Kes enTry Em0 jee

baru aku prasan..
aku da mcm org emo sentiasa ja..
kalo tgk entry2 yg pernah dpublish lam ni...

oh tidak..
saya bukan org yg emo..
.

.

.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
*teringat aku ngan adik beradik kembar aidil dan adha.. hehe..

saya sgt jeles dan mengidam skrg..
rendangggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, November 24, 2009

L0n3Ly 2

ni post ke-2 ttg ke-lonely-an aku...
yer.. aku mmg keseorgan...
.
.

ni la sbb aku nak kawen...
skrg2nya, laki aku ada temankan aku..
dan dia takkan bagi dok sorg2..
takkan bagi aku rs sunyi n takut...
takkan tinggalkan aku kecuali terpaksa..
dia p keja, cari duit tok aku..




ahhhh...
nangis lagi.....
sumpah, aku pernah nekad taknak rs mcm ni lagi..
kesiannya kat aku... suma org dah balik rumah msg2..
tinggal aku sorg kat kolej ni... series sedih:(

mata ni asyik nak keluar air je...

kalau ada teman pun, aku bukan jenis yg huha-huha..
tapi sekurang2nya aku tau ada org kat sini..
tp ni mmg sunyi... sorang...
tinggal sorang2 dalam rumah yg dpt muat 6 org..
klu ada jiran, xpa lg.. tp ni.................*huh*

tipu la klu aku x takut kan...

ahhhh...
hidung pun dah basah..

skrg ni mlm jadi siang..
siang jadi malam..
xbleh tdo mcm biasa...
mata ni akan bertahan smpi pukul 7pg..
lepas tu baru nak lelap...


skrg ni malam rs lamaaa sgt..
siang rs sekejapppp sgt..

kesian gak kat lappy aku...
x pernah berehat.. kalu takda 'teman' ni, sah aku kering kontang..
klu temannya ni tdo, dia terbiar mcm tu je.....
.
.
.

makkkkkkk....
mek nak balitttttttt...:(
T_T

Thursday, November 19, 2009

YaoI m0ViE

yaoi tu maknanya..
percintaan antara lelaki dgn lelaki..
dan ada kene mengena dgn scene telampau mahupun tak..


antique bakery

ni filem korea..
tahun lepas.. keluar bulan sebelas 2008..

apa aku fikir sblm tgk cerita ni:
- best sgt ke?? dlm dua minggu je bleh dpt sejuta lebih..
bukan dlm ringgit.. mesti la dolar kan..

- kalo aku tgk.. agak2 ada scene telampau tak...
cam geli je nak tgk.. macam je laaa...^^

- tak rugi pun kan... bkn kena byr pun...


so, aku pun tgk..

lastly::
- not bad.. gud job..

- setiap watak mmg klas.. lbh2 watak gay utama, Soo Woo...
mmg dasyat r mamat ni.. agak2 dia mmg asli gay ke tak?!. watak dia mmg menjadi habes.. patut pun menang anugerah pelakon baru lelaki tebaik bg flem ni..

pd pandangn org expert kan.. expert la sgt..
"alaa tgk muka je dah tau.." <<< org yg mcm ni...
dr air wajah muka dia ni, rs2nya dia mmg gay ke tak??

- lain dr yg lain..

- takde pun scene terlampau *ishhhh... setakat kising2 jer...

- tak rugi pun tgk..


lupa plak nak cerita psl sinopsis cerita ni...
bila dah lupa, pastu ingat balik.. malas la pulak nak taip pnjg2...
tp yg pasti cerita ni mula dr cerita dlm komik @ manga.. pastu jd anime @ kartun..
lastly baru watak tu tukar jd manusia sbnr..

bg aku klu watak gay utama tu tukar jd watak perempuan biasa,asli.. mesti cerita ni diketegorikan sbgi cerita yg bersih.. tp oleh kerana watak tu gay, so tau2 je lah... kissing antara lelaki dgn lelaki dan antara lelaki dgn perempuan mmg lain kan.. walaupun diaorg buat benda yg sama....

Monday, November 16, 2009

M3RdEKA

jom kita enjoy!!!!!!
mengon9, melantak, melalak, menonggeng.. apa2 je lah..
paling penting bleh enjoy tanpa rs bersalah dan terbeban...
wahahaha.. aku sukooooo perasaan ni!!!







bab mengemas ni la aku malas...

Saturday, November 14, 2009

M!mpI

ular patuk aku...
ular tedung...
patuk kat pergelangan kaki..
.
.
.
rsnya ramai yg tau sbb org tua2 dulu kala yg tidak ada kena mengena sama ada yg masih hidup @ tak, ada berkata.."mesti ada org nak msok meminang.."
.
.
.
sapa nak pinang aku lak ni......

Tuesday, November 10, 2009

PaP3R tak AC!

ko bayangkan..
lebih kurang dua minggu nak exam.. ko dpt maklumat.. da 1 final paper ni da 5 soalan esei wajib jawab semua.. markah 40%... masa 3jam.. wahhhh, ko mesti rs best kan, dah ler lect tu bg hint.. boleh la hint tu wlupun bwh hint tu da byk lagi anak2, point2 dan perkataan2 serta ejaan2 yg ssh nak ko nak eja.. tp alhamdulillah, dpt la hint kan....

tapi..
ko perlu ingat, pada hari yg sama ko ada final paper subjek lain gak pada sblh pagi.. fuh, 2 paper 1 hari!!! dah la tu dua2 esei... tp, tak pe.. elek2 isap gam bah..

dan pada hari itu..
pagi itu, 1st paper................................................... ermmmm, ok...


dan
petang itu 2nd paper...
ko msuk dewan sblm tepat 2.20ptg....
ko dah jumpa seat tmpt ko...
tak cecah pun lagi punggung ko atas permukaan muka kerusi tu, ko rs nak terkuncil... laaaaa, time ni la pulak ko nak tercil-cil kan.... ermmm, toilet mn nak p ni, klo yg terdekat.. under constraction la pulak kan... time2 ni pulak ko nak main under2... under aku ni nak over2 pulak...

toik** (imaginasi peta dewan peperiksaan)..
toilet terdekat... huh, jauh jugak perjalanan.. ah!! nak tak nak, dh xda pilihan... ko pun keluar dari dewan exam tu dan menuju ke toilet sambil melawan arus manusia2 yg menuju arah yg bertentangan... dah la ko lari2 anak mcm org lumba jalan kaki jarak jauh tu..

wah, smiling smpi ke telinga bila nampak pintu toilet..

"addek!!!!".. ko terkejut pusing belakang nmpak aci pegang mop tandas..
"ayooo!!! saya suddah chuchi ini tandas, kamu masuk aja!!! kottor laaa..!!!"
"laaa.. napa pulak, tak da kotor pun.. saya nak kencing ni!!! takkan tak boleh??!!" dah la ko main terjah, pastu tiba2 nak nak marah2 plak.....
"tadak bolleh!!!.. saya suddah chuchi o..!!"
"saya ada exam ni!!! nak kuar air jer...."
kaki dah bersilang ni...badan pun cam menggeletar semacam jer...
"takda bolleh.. takda bolleh.. kottor!!!"
"dah memang tandas ni dicuci untuk dikotorkan balik!!! ahhh!!" pedilik!!! x tahan... so, aku pun tolak pintu side prompuan punya.. sekali x leh!! serapah nujum mana pulak aci buat kt pintu ni!!!
"ayooo.. pegi tmpt lain!!"
aku tak tahan, kalo nak bertekak lagi!! bukan suara yg kuar, lain pulak yg keluar kan.. o0oo jaga ko aci!! aku ingat muka ko!!! sebelum aku kuar dr tmpt tu, sempat lagi aku geselkan tapak kasut kat lantai tandas pastu kaki aku ringan je bg tumbangkan blog yang warna kuning kecik tu.. alaaa, yg ni haaa..


!@#$%^&*(=/?...
"aku tak paham r bahasa tu!!!"
@#$%^(^&2!!!!....bla....blaaa................


geram!!!
terpaksa la p toilet yg lebih jauh dr ni..

last2..
selamat jugak punggung aku landing atas kerusi dalam dewan exam...
"baiklah, kamu boleh mula sekarang!!!"

laaaaa..
Dr. J, suam pun tak lagi kerusi ni.. semput pun tak hilang g!!! ni kan lagi nak tulis kehadiran dlm slip kehadiran, pastu nak tulis nama dan segala maklumat dlm kertas jawapan.. belum pun cek g soalan lam kertas soalan... org dah nak siap perenggan pertama, aku baru je nak baca arahan depan kertas soalan..

"kertas soalan ini mengandungi satu bahagian sahaja iaitu bahagian A, jawab semua soalan.. ada 6 soalan.. 100 markah.. jawab soalan dalam buku jawapan yang disediakan..."

haaaaaa??!!! baca balik!!!


100 MARKAH!!!

aku belek kertas tu satu persatu... perkhhhhh!!!!!....
oh yer.. bkn 3jam tp 2jam30minit..
(@.@)
.
.
.
.
.
.
result::
tengkuk, pinggang, tangan = seliuh*
nasib baik punggung x tbakar...

Friday, November 6, 2009

PaL3 H0tak mUnG

selagi esok bukan final paper, selagi tu dok melular...

1 hari, 24 jam...
8 jam= tdo (basic je ni..), tinggal 16 jam..
makan, minum, mandi, pakai seluar+baju, melalak, menggila, melular,
dan me...., ma..., pa.... semua sekali..... sah2 16jam pun ckp!!!

ko mmg x sdr diri kan!!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dah tu nak bt cam mn..
dh mmg sifat natural semulajadi alam..
last minit baru dok kalut..
alaaa.. lgipun msh da masa lagi..
dont wory be happy ma..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dont wory be happy pale hotak mung!!!
@#$%^&*()+'?!!!






ayat mengkonfrantasikan diri..

Wednesday, November 4, 2009

Uj!AN

alaaaaaaaaa...
kalu gagal pun, just perlu repeat jer...
.

.


.
blehhhh???
huhuhu..

Sunday, November 1, 2009

HelpLess

ya.. ya.. ya..
saya tau.. just boleh blaja...
.

.


.



.




.





huh..
blaja.. blaja.. blaja...
muak!! mual!! asa nak muntah!!



sumpah, aku dah fedUP!!!

Monday, October 19, 2009

SaK!t m@T@ , P3nin PalaK

jom sama-sama kita memeningkan kepala..
perkara pertama yg perlu dibuat untuk mencapai objektif di atas adalah melihat sesuatu atau gambar yang boleh menyakitkan mata dan seterusnya membolehkan kepala menjadi fening...
tips: tenung setiap satu gmbr2 ini selama 3 atau 5 minit.

satu:

dua:

tiga:
empat:
lima:

anda tidak pening???
oh, nampaknya mata dan kepala anda memang seteguh karang.. tahniah..




sumber dapatan drpd yahoo..

Saturday, October 17, 2009

Ada Ka??

dah bersawang rewang da blog ko?? bila nak hupdate?? orang da xraya daaa...
.
ada ka org bc blog tok???
.
x kisah la ada ke tak.. sekurang2nya jgn la biar tmpt tu lama2 cam tu je..
xda yg baru..
jgn2 org ingat ko da almarhum..
.
choi!!! mintak panjang umo k..
skati isi hati keinginan aku la nak hupdate ka sik..
.
.
.
.
errrrr.. ada ka keysah aku nak cita lam blog..
tipu la klu kt xda tp cam xbest..
so..
.

.


.


.



.



.




.
mission accomplished!!
dah hupdate..



p/s:
org tu.. oleh sbb ko x dpt nak blanja aku mkn..
sila masokkan duit blanja itu dlm my akaun yerrr..
bank islam.. no akaun aku dah sms..
kalo x, i tuntut smpi dpt..
haaaaa.. ingat, hutang x boleh main2...

Friday, September 18, 2009

RaYa

ampunkan sekiranya ada tersalah kata, tersilap bicara..
terlebih tak tentu hala... ter over tak semena-mena...
halalkan lah makan minum dan duit sekiranya ada..
atau ada yg terpaksa belanja apa-apa...
selamat hari raya untuk semua..
.
.
.
raya taun tok.. ermmmm.. pes of all...

aku cuti sembayang raya gik!!!!
sik suka ehhhhh, sik pat nak nunjuk baju raya rah mesjid!!!!

sikpun telekung raya kahhhh..
(mokcik, ktk sembayang raya rah masjid ney taun tuk?!)

.
.
posa - turun 5 kilo..
raya - nait 10 kilo!!!
sah2 akan jd kenyataan..

gila apa nak nahan napsu makan time raya...
mena sik??!!
camni2 pun, sik kan dpt nolak.. . .
.
.
suatu ketika dahulu...
aku la org yg suka ngato hal pelita2 tok..
ngelongkar pelita2 lam stor, mun sik cukup bli nak baru..
bli sumbu baru, bli stok minyak tanah..
carik kayu ka papan debah rumah.. rumah kmpong, biasalah..
dolok eh, batang nipah indah key mek org engkah pelita..
yang ngambiknya sah2 bukan aku..
curi pelita org lain time mlm 7 likor, nang hobi..
janji umah dirikpun meriah ngan api pelita..
mun di kampong, rindok da jak nangga pelita rah jln raya... nang meriah ngan pelita..
dr ujung kmpong ke ujung kampong sik putus2 api pelita.. wlupun ada lampu jeraya..
kinek tok, iboh kata gik.. alu jd tinggalan sejarah..
ada nang ada.. tp sik semeriah dolok..
org mkin maju.. api pelita tukar lampu kelip2.. lampu neon lah...
mun d kuching ya iboh kata gik...
.
.

makin meningkat dewasa, makin ssh mok dpt duit raya..
time kecik2, mun org berik duit raya singgit pun asa dah dpt seploh hinggit..
kumpul byk2.. pasya belawan ngan adik-beradik, tunggal-menunggal..
siapa dpt kumpul byk gik.. dahya, sik tauk cney tuju ku belanja duit ya..
nak simpan lam tabung??.. huh, jauh sekali angan2 itu..
tp zaman kinek tok, d berik kita singgit alu encebek ehh!!!
arap2 taun tok, masih da gik rezeki ku.. huhu..
.
.
lastly.. kemas rumah..
hoho, aku balit mlm raya ko..
rindok eh, sampe2 jak suma dh kemas..
esoknya alu nyambut raya..
.
.
SELAMAT HARI RAYA'09

Tuesday, September 15, 2009

Mak

Mak...
mak selalu ingatkan anak-anak mak, jaga diri..
jaga kesihatan.. jaga tingkah laku...
mak tak pernah tak fikirkan anak-anak mak..
apa-apa benda yg mak buat pun, mak akan dulukan anak-anak mak..

dulu...
mak pernah kata, "takpe mak hidup ssh skrg, anak-anak mak kan ramai.. mungkin Tuhan nak bg kt ssh dulu... lepas tu mesti mak senang.. bila anak-anak mak suma dah bekerja... suma dah ada rumah, kereta masing-masing, dah ada keluarga masing-masing... tiap-tiap bulan ada je rezeki mak wlupun ddk goyang kaki kt rumah... lepas tu, bila tiba masa kita kumpul sama-sama, berderettt jer kereta anak-anak mak depan rumah tu.. dr jauh, org lain dpt agak.. anak-anak mak jenguk mak dgn ayah kt rumah.."

mak...
hati ni sakit lagi..
bertambah sakit bila tau mak sengaja tipu..
tp anak mak tahu, mak takut hati anak mak tak tenteram...

mak..
anak mak tahu anak mak lain dr yg lain..
tp mak tak pernah bezakan anak mak dgn org lain..
mesti mak pernah makan hati sbb perangai anak mak kan..
bukannya sengaja tp waktu tu anak mak hanya tahu fikirkan diri je..
walaupun anak mak tahu mak marah, anak mak tak pernah nak memujuk..
sbb anak mak tahu mak marah sekejap je..

mak....
mak selalu ingatkan anak-anak mak belajar rajin-rajin..
mak selalu kata, mak hanya berpeluang belajar sampai darjah 2 saja..
sbb tu kalau boleh, mak nak anak-anak mak belajar tinggi-tinggi..
mak tak pernah bezakan siapa pandai siapa tak pandai..
mak tak pernah marah pun walaupun banyak tulisan merah dlm kad laporan anak-anak mak..
bila anak-anak mak mintak pandangan, mak kata.."walaupun mak tak pandai membaca, menulis tapi mak tahu.. tulisan warna biru adalah jauh lebih baik dr tulisan warna merah"...

mak....
anak-anak mak beruntung sgt sbb dapat mak dgn ayah..
wlupun mak selalu marahkan ayah bila tiba hal rokok, anak-anak mak hanya gelakkan sahaja... mak tak pernah marah bila tahu ayah curi-curi merokok.. mak hanya buat-buat tak tahu je dpn ayah.. pernah mak mintak anak-anak mak belikan rokok untuk ayah sbb kesihankan ayah bila ayah sakit sbb cuba nak berhenti... tapi mak tak pernah melarang anak-anak mak untuk merokok sbb mak kata, "klu niat dh nak merokok tu, merokok jugak.. klu mak nak melarang pun.. mak tak tau nak cakap apa sbb teman hidup mak ni pun mak tak terlarang dah.. nasihat kita nanti akan masuk mulut pastu keluar kat hidung.."

mak..
walaupun ayah tak pernah kata dia sayangkan mak depan anak-anak mak... anak-anak mak tahu ayah sangat sayangkan mak.. bila mak sakit, ayahlah suri rumah.. walaupun anak-anaknya ada ayah tetap masak, basuh baju, kemas rumah... ayah jugaklah org yg selalu picitkan kaki mak.. bila ayah balik kerja, soalan pertama dan wajib dia tanya "mak kamu mana???".... bila mak keluar jalan-jalan dengan anak mak, ayah asyik telefon.. tanya itu ini.. sampai anak-anak mak rimas nak jawab telefon, balas mesej.... bila mak masuk hospital, ayahlah org yg akan temankan mak.. bila mak kena bedah, dia lah yg tunggu kt luar bilik tu... hanya dia sorg saja... waktu tu anak mak telefon ayah.. anak mak dengar suara ayah, ayah berusaha nak cakap mcm biasa.. tp anak mak tau...

mak..
pahit getir, susah payah ayah selama ni..
mak la pendorong dia... mak lah seri hidup dia..

mak...
mak mesti baik macam dulu.. mak mesti kuat..
mak mesti tunggu janji-janji mak dulu.. nak goyang kaki di rumah sambil anak-anak hulur balanja kt mak.. mak nak tgk kereta-kereta anak-anak mak yg berderet kt luar rumah.. mak nak buat hantaran kahwin anak-anak mak.. mak nak jaga cucu-cucu mak..

mak..
mak lah kawan baik..
mak lah teman sejati..
mak lah peneman hidup..
mak lah penyeri hati..

mak..
anak-anak mak nak mak beraya bukan saja dgn anak-anak mak sendiri..
tapi sampai mak jadi nenek kpd cucu-cucu mak nanti..
kalu boleh, moyang kpd cicit-citi mak..
.
.
sayanggggg mak...

Friday, September 11, 2009

AzniL Hj NaWaW! @s fASHa ShanDa

fasha.. fasha.. kalau kita cakap ikut skrip pun, kita pun kene kritik tau..
yer betul.. fasha setuju!!!!!



waahahahahahahaa!!!!

Monday, September 7, 2009

G3rAM MaraH

emosi x stabil + masalah x hbs2 = cepat je rasa geram + marah..
walaupun d bulan yang setannya sah2 x cucuk jarum suruh api kat dalam hati membara..
.
.
.
tadi da byk idea yg datang mencurah-curah sekali trs padam..
mcm api yg padam bila disimbah air... api itu yg padam..
tapi api dlm hati mcm kena simbah dgn minyak tanah..
hadoi laaa... hangus la hati ni.. hitam da...
.
.
vussssss.. *ambik wuduk
kena putihkan balik my heard..



adakah ini tanda2nya puasa i akan lompang??!!!
oh.. kena bersedia dgn bekalan roti ni!!!
huhu..^^

Friday, September 4, 2009

LanGkaH BenDul

sik sampe 2 minit lps ku klaka ngan c ngeygeh adekku niena..
aku trs molah post tok.. msh sik cayak gik ku asaaa.. tekejut pun adaaaa... lbh kurang 10 minit just pake aku nanyak nya mena2.. mena kah nak d padahnya ya.. bulak ka nya.. nak main2 ngan aku jak kaa...

sebulan duak dolok nang ku da dgr.. my parent suruh nya kawen jak ngan nembiak laki ya.. dr nya bekepit 24 jam nanggong dosa.. nak dilarang nang x telarang agik dah!! bukan nembiak kecik nak dikurung lam rumah.. bab berik nasihat iboh padah agik, nya duak gik nasihat mak pak aku!!! org tua madah, "bgs gik tak duak kawen!!" tp nya duak ya mati2 sik maok.. gik nembiak lah.. sik besedia lah.. ya lah.. tok lah.. ya baruk mak pak aku, lom temasok suruhan dan dorongan mak pak blah laki ya.. ya lah nak di bangga c ngeygeh niena:P.. "mak" blah lakinya nang bekenan mena2 la ngan nya tek... *cair taik tinga ku nengar..

dah ya, sik da taufan angin ribut monsun barat daya mahupun timur laut.. tiba2 madah nya nak kawen pas raya!!!!! tarikh sik tetap gik.. tp nang kompem akan kawen!!!! yah, harus aku bersedia ngan soalan berbisa dr mokcik2 leser balit raya tok.. ko bila gik jue??!! sampe juak sorg pun sikda.. adik kau nak laki ya pun da juak ngeso gerek nya.. kau bila gik??!! eh, ingat sik ngan cik..... anak nya.... bleh la...... bgs nembiak nya koh.... bla.. bla.. blaaa........

yahhhhhh adek!!! mana janjimu mahu menunggu kakakmu kawen dahulu...

apa2 pun cincin 12 karat yg BUKAN karat besi harus ada at my finger yer...
.
smpt lagi budak ni nak kenen2 kan aku dgn sorg budak laki ni..
eh, ko lom g kwen dah satu geng dgn mokcik2 tuh yer..
(@_@)

Saturday, August 29, 2009

H1N1 SonG

sy ju3 abdullah mendedikasikan lagu ni kpd seluruh rakyat malaysia dan kepada org2 yg berada di sekeliling saya.. tidak lupa juga kepda diri sendiri..^^

lagu best.. mls nak uploud lam ni.. seyes lembab nak mampos..
lagu ni amat menarik dan boleh didengari oleh semua golongan masyarakat..
nak dgr??!!! sila klik di sini..

"when u wash yr body, wash yr hand too..."

Thursday, August 27, 2009

BuRUnG *Tutttttttttttttttt

segmen ujian personaliti burung..

"ahli keluarga" : dik, nak tanya mcm mana kalau yg dpt personaliti burung merpati berpasangan dgn burung merak? atau burung merak dgn burung helang ke?
adik : tak apa.. kan setiap sifat yg ada pada personaliti tu sebhgiannya x ada pd personaliti burung satu lagi.. kira setiap sifat tu saling melengkapi.. klu burung tu xda, burung ni ada..
"ahli keluarga" : ( individu yg dengan bbrp org kawan trs gelak, ada yg senyum penuh bermakna)
adik : (blur seksejap, fikir.. mula sedar dia guna tatabahasa yg salah... malu.... x dpt meneruskan perbulan dgn betul + lancar... trs pegi ke tepi, ckp dgn member yg perasan akan kejadian.......... bantai gelak..)
.
.
.
.
.
.
lokasi kejadian : Pusat Puspen Karak..
program bersama "ahli keluarga"..
tarikh : 26 Ogos 2009
masa : 9pg - 12 tghhr
.
.
utk pengetahuan:
PUSPEN - Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (dulu guna nm Pusat Serenti)
"ahli keluarga" - gelaran yg diorg guna utk para penghuni pusat serenti
adik - aku.................*blushing

Tuesday, August 25, 2009

RezeKI JgN diT0Lak

**bunyi ringtone enset**
nm Mok Sen tertera d skrin..
dia call malam2.. aku mula fikir bukan2..

aku : helo..
Mok Sen : helo jue.. x balik ke raya ni? ko blik ke x?
aku : tak kot..
Mok Sen : knapa? ada exam ker?
aku : x la.. baget sem ni x ckp ke ctu..
Mok Sen : ermmm.. brapa harga teket (*mulutku menguntumkan senyuman)
aku : x tau.. tp klu nak bli skrg ni mahal ckit kot..
Mok Sen : cuba cek brapa harga tiket.. nanti Mok mskkan duit lam akaun.. (*hatiku senang)
aku : betul?!! (*kepastian bahawasanya aku x mimpi)
Mok Sen : haah.. ye laa.. dpt on9 kan.. cek la skrg ni..
aku : oh.. tqqqqq Mok.. (*melompat keriangan)
.
.
slps bbrp minit..
.
.
Mok Sen : ambik no kad kredit ni, tempah trs..
aku : ok.. (*hati berbunga mekar)
.
.
bbrp minit kemudian..
.
.
aku : Mok.. dah setel.. tqqq so much..
Mok Sen : k..
(*hati, minda da terbang.. mata terbayang2 shawal di pagi raya)



skrg jam 3:05 am..
kerja x jln, otak jem.. slamat bersahur..

Friday, August 21, 2009

RamaDan k!ta P0sA

..selamat berpuasa kpd semua umat Islam..
.
.
slamat beposa kpd mak duak bapak nak dkenangku tiap2 ari di kchg nun.. mak nek ngan pak nek.. tunggal menunggalku blah mak ngan bapak skali.. mak2 duak bapak2 saudaraku.. anak2 buahku.. kawan2ku.. sapa2 jak lah.. mun saho ka sungkey ka, ingat2 la org nak jauh tok.. (bajet piluk atiku)

adik beradikku sekalian..
jgn nak molah olah bulan posa tok.. teraweh jgn di lupak.. jgn mena glak mintak ya ka mintak tok ka time bli brang makan key sungkey.. tauk jak tak org ya, mun dh pegi meli brang makan, arum bulak suma mok d angkut bak balit.. mun boleh pasa2 ya skali embak pulang.. pasya, time bebukak bukan nya abis benda nak di beli.. nang suka ngikot nafsu beli brang.. setan nang dikurung time tok, tp napsu tak org ya bukannya kira bulan posa ka sik.. simpan jak segala duit ya key tak org shoping.. nak ka rindok ati..

sigek gik.. time saho..
seminggu mula bulan posa tok nang rajin tak org bgn saho.. tangga upa pasya, mesti jadi malas.. sanggup sik mok saho tegal ngantok.. dah ya tgh hari sampe sungkey tdoooo jak keja.. alasan,"sik cukup tdo!!".. lelah laa.. sigek gik, selagi brg makan sik teridang selagik ya sik bgn eh..

pesanan tok bkn to my siblings jak k..
sbgi peringatan kpd dirik juak..(@_@)
.
.
.
things 2 do 1 day b4 ramadan:::
lokasi : klinik gg dr. nor ashikin abu bakar..
10:00am: cabut + cuci gg..
rasa : best, x sakit..
fulus : rm 110.00..

Tuesday, August 18, 2009

SujUD p4K GuaRD

gini citanya..
hari ni aku da klas pkul 5-7ptg.. dlm perjalanan tu aku singgah r gerai makcik yg jual cendawan goreng ni.. baik gler makcik tu ngan aku.. dr jauh jer dia mesti senyum tgk aku.. pelanggan tetap katakan.. tetap kah??.. eh, mestila sbb dia siap mention kt budak yg nak bli cencawan time aku balik klas ptg tu (aku ada kt ctu skali sbb blik klas tu aku singgah skali lagi kat gerai makcik cendawan ni, dia siap tambah cendawan g dlm bungkus yg aku bli tu).. dia kata "jap eh dek.. anak angkat makcik sorg ni dulu yer.. bla..bla..blaa".. yerrrr, anak angkat.. bila masa aku diangkatnye pun aku x tau.. tp sayang r, tak tertanya plak aku samada makcik ni ada anak lelaki tak.. ngeygeh+rengat kali jak ayat tok..

berbalik pd cita aku nak p klas lepas bli cendawan goreng tu..
punya la suka kan.. smbil aku jln sambil tu aku makan + borak2 ngan member yg kt sebelah..
sblm nak msuk bilik kuliah, kt org kena lalu dpn guard yg jaga gate kt kwsn tu tau.. laluan utama dan wajib tu.. pak guard mesti ada kt ctu sbb meja guard mmg terletak btui2 kt dpn gate. klu msuk kwsn tu, mmg tidak boleh bwk makanan lbh2 mcm aku yg memang tunjuk gaya catwalk smbil makan cendawan goreng.. mmg boleh klu nak nyorok dlm beg tp benda yg aku makan tu dah nak hbs, tinggal beberapa iris cendawan g(iris ker??? tak pasti tp da beberapa cendawan yg memang dah dikoyak2 dulu pastu makcik tu goreng sblm dia jual)

aku ni dr jauh dah nampak pak guard tu duduk ngan member dia.. dengan melangkahnya kaki kananku kt gatei tu, tiba2 pak guard sergah.. "haaa, tekleh bawak masuk makanan!!"

aku lak, dengar jer perkataan "haaa," (x hbs pun ayat tu sampai perkataan makanan) aku trs sembah sujud daulat kat depan pak guard tu!!! aku memang posing sujud yer.. trs aku tak dgr bunyi mcm ala pekak bengal kejap berbanding sblm tu mcm2 bunyi ada, bunyi org ckp kat blakang dan kat depan aku, bunyi kereta, bunyi moto dan mcm2 bunyi la.. tp tgn kiriku tetap gagah memegang bungkusan cendawan goreng wlupun ada bbrp hiris yg dah tersimbah skali kt ctu..

setelah bbrp saat, br aku dgr.."jue, ko tak paper ker??".. "kaki ko ok tak"... time ni aku xjwb soalan.. aku p ckp kt pakcik guard tu smbil tunjuk bungkusan cendawan goreng.."ni nak buang la pakcik, dh hbs pun.. kt luar xda tong sampah.." bab cendawan dah hbs tu mmg aku tpu, tp bab tong sampah tu den x tpu yo.. mmg suratan kebetulan xda tong sampah kt kwsn luar gate.. klu x tak tau apa aku nak ckp kt pak guard.. muka pak guard tu pun aku rs cam x besalah jer.. x tau la klu dlm ati dia rs bersalah tak sbb tiba2 men sergah-menyergah..

kpd pak guard yg jaga kt tmn u, kmk bukan artis popular nak disegah kitak kedak lam melodi ya... kpd abg rambut ketak(x tau sebutan btol), klu nak cr wartawan baru tok segmen sergah, sy ada calon yg amat amat lah sesuai.. mesti akan lebih gempak lagi segmen tu..

kata zai, pak guard tu siap tanya gni.."nak panggil embulance tak??".. hek elehhhhh.. (yg ni aku x dgr) sy ni xlah cedera teruk smpi kena panggil embulance tp kedua2 lutut sy ni berbisa la jugak.. dan ada sedikit calar+luka kt lutut kanan.. yg menakjupkan tu, baju kurung aku x tercedera langsung pun!! nasib baik tempurung lutut x retak....

nasib mmg menyebelahi aku..
sbb x da pelajar lelaki sewaktu kejadian.. yg ada hanya pelajar perempuan tp dlm bilangan yg agak ramai dan pak guard bersama member2 nye.. aku rs ada je pljr lelaki kat tmpt parking moto x jauh dr ctu, harap2 dia org x nmpk kejadian ni.. tp klu diorg tgk pun bukannya dia org cam muka aku.. klu dia org cam pun xda dan x akan punya keesokkan hari atau bila2 hari diaorg jmpa aku pastu tanya.. "eh, awak.. awak kan yg jatuh sembah sujud dpn pak guard kt taman u hr tu pd tarikh 18 ogos 2009 bersamaan hari selasa, pkul 5.00ptg.. pakai baju kurung coklet..bla..bla..blaa!!" ada kah org kedak tok?! Eeeeee... mintak jauh laaaaaaaa...


nasib bait esok sikda klas kt cya..

huhu..^^

Friday, August 14, 2009

13 OGOS 2009

this is my day, aku kluar dr kepompong rahim ibuku..
tepat pd tarikh ni tp lain taon..
umo aku dh tambah satu tahun.. bila nak kawen nih!!!^^ tak agakkkk...

aku rs tahun nih plg byk org wish aku..
tanx guyyyssss.. tanx alot.. terharu aku..
plg tak leh bla.. 11hb tu, pagi2 dh de org wish. almaklumlah, dah lebih 4 taon kt org bersama..nak msok 5 tahun pun.. aku still setia dgn dia.. setia yerrrr.. mula2 dulu, dia ni bkn pilihan aku tau.. tp tu lah.. aku ingat nak sekejap jer dgn dia.. last2 x sangka smpi skrg..
dia wish aku jam 5:59pm.. cam gni bunyi sms nyer:
"Selamat Harijadi! Nikmati panggilan suara Maxis ke Maxis PERCUMA pada 13-08-09. ganjaran Hotlink untuk pelanggan setia kami. caj biasa dikenakan utk servis lain"
hari ni gak aku dpt gift dr cikgu zainab.. tanx maknenek!!! apa2 pun aku ttp nampak muda dr ko!!! hahaha.. tp oleh krn sbb dpt gift yg tersgt istemewa, kali ni aku bg can r.. zainab ni baik tau, tersgtttt baik, peramah, sopan, pandai bercakap, happy go lucky, pemurah, menonjol.. dan segala yg baik2 lah.. walaupun kannnn.. hehehe..^^

12hb lak da 5 org yg wish..
dua org ni wish aku pg2 lagi..
- DD (member time sklh dulu)
"salam ktk. Selamat hari jadi!! smoga pnjg umo n murah rezeki!"
- ma bro (Ahmad Nabawie bin Abd Taib)
"K.ju.hepi bday.moga pnjg imo.murah rezeki.gembira selalu"
dua org ni plak, time nak tgh mlm..
- d only 1 ma sweety sis yg ngeygeh lebih
"kak, happy bday.. moga tak cpt2 dpt laki kaya.. n cpt2 nikah.. hehehe.. ya jak doa mek...hoho.. oh ya, pndek kt.. bday girl 2morrow you.. lurve you so much my sis.. muax" (luv u 2 3 4 5)
-pakwe dia lak.. mesti dia sms pakwe dia ni soh wish kt ak.. tau sgt..
"kak.. kmk yox..eyl.. hapy bufd@y!! krm slm ngan ktk k.. asl'kom kak.."
-blik rumah, suzy suzana plak yg terjerit2.. wish bday.. dh la tgh2 mlm.. x agak2..

d day..13hb bermula tpt jam 12.02am...
-katty-jah (my dear friend kt utm)
"hepy bfday my dear.. take care:).."
- call from ma dad... dia kt, "mak dah tdo, x smpt nak wish.."
- shima (housemate ku)
"salam juju, slamat ari jadi.. semoga sntiasa gembira n tabah menghadapi dugaan... hehe.. pape pun juz nak ckp.. ju dh tua.."
-ati (teman sepejuangan bz dulu)
"3 doaku buat dirimu hari ini, ceria, sihat dan senyum selalu.. hapy besday jue.."
-pg2 bgn tdo,my mum plak.. siap nyanyi lg ko..
-66600 (org besar nih)
"RM0.00 Bank Islamwishes you a Happy Birthday on 13/08/09.bankislam.SMS."
-+019....(seyes aku tak tau siapa, da gak aku terpkir nak tya siapa, tp takut lak org nih terkecik ati..so aku just say tanx alot kt dia )
"salam..hapy birthday my dear fren.hav a long age n gud health.hope all ur dreams come true. hapy all d time!"
-k.wani (housemate ku dulu.. in memory b403)
"hepy bday jue ngeygeh!!"
-hanif (boy-friend yg sweet sgtttt... kosong lg.. de sesiap nak isi??)
"hai birthday gurl! hepi hepi tersgt hepi birthday! jue, i doa u smkin cntik, baik, alim, pndi, kaya n evrythg gud ye. syg sgt kt u. wish ble celebrate sama2.."
-mai wish time aku kluar klas.. nak jadik mak org pun..
- tgh hari tu aku dpt kek yg maverlos dr maria & mira yg sememangnya devok ngeygeh..
-Asfa (ni pakwe adik aku lak)
"askum kak! p bday..hehe..arap2 cpt tmu jodoh.. dh tua ya.. pat mek jd pengapit.. hehe.."
-tanx 2 my classmate.. siap nyanyi ramai2 lagu bday time aku msuk klas lps kuar tandas.. ni aku rs aku tau siapa kepala2.. zai n ila.. pastu yg lain ikut skali.. mmg aku terkejut.. wlupun simple tp penuh bermakna.. terharu glerrr k.. gle pun x terharu cam tu.. wlupun aku cam poyo vangga diri time tu tp seyes, korg berjaya wat mataku digenangi air k..

dan hr ni..14hb
-shu (partner sehidup semati katanyer)
terlanjur plak bt aksi terlampau dgn dia ni.. cantik r pin2 tudung tu shu.. pandai ko plih..


kpd sesiapa x tertulis dlm nih.. sepuluh jari ampun yer..
ampun jugak klo slama ni aku ada terkecilkan hati sesiapa..
@pun menyusahkan korg..

aper2 pun terima kasih sgt2 sbb ingat aku.. tersentuh hati yg sekeping ni..
x terucap dgn kata2 atau perkataan2 yg ada dlm kamus dewan bahasa..
terima kasih korg..^^

Monday, August 10, 2009

SyuKuR Alh4mDullillaH

operation berjalan lancar...
.
.
luv u mum.. ^^
n miss u so damn much..

Sunday, August 9, 2009

haR!maU m4T! menInGGalKan B3LanG

MANUSIA MATI MENINGGALKAN NAMA...

KOTA KINABALU, Aug 8 (Bernama) -- The late Yasmin Ahmad was chosen as the best director for her film 'Talentime' at the 22nd Malaysian Film Festival (MFF), here tonight.

She won a trophy and a cash prize of RM20,000 which were received by her younger sister.

Yasmin also won the award for the best screen play for the film, for which she also received a trophy and RM15,000 cash prize.

Talentime also won the award for the best supporting actor through Mohd Shafie Naswip who walked away with a trophy and a cash prize of RM10,000.


seeee..
entah bila tp bout 2 weeks after yasmin death.. aku da bc 1 artikel ni..
kira org ni ada ada related jugak r dgn pengarah ni.. dia kata:
"yasmin lbh diiktiraf di luar negara berbanding ditempatnya sndri.. mungkin selepas ini, yasmin akan diiktiraf.. biasalah.. bila org tu dh takda, br nak sedar..."
ayat dia tak la satu2 mcm ayat ni tp mcm gini la maksudnya..

hohoho..
apakah realistiknya dan kaitannya cerita ni dgn anda
(da sorg junior yg ckp cm gni.. intonasi dan lontaran suara dia cam org nak bc berita.. sila imegine)..
eh.. adaa koh..
kawanku sekalian yang sik berapa byk.. 2 3 org jak.. yerrrr, ada yg kecik ati kah?? anggap jak lam 2 3 org ya kitak org lah ya wlupun aku cayak ktk org nang banyak byk dr ya.. banyak kah?!!
aku mcm org tebuang dan tepinggey jak tok eh..
lebih seminggu ku dok sorg2 kt rumahku di blok B kampus pun kolej tok..
sampey ati tak org cuti lamak2 di rumah tak org..
coba ingat ckit kawan nak sorg2 tok!!! iboh kata nak ngembak ku berambeh.. wlupun hakikat hakiki aku sik kan maok.. ajak jak lah o.. key nyaman ati aku jak bah.. sekurang2nya aku pkir.. "wahh.. tepikir juak tak org ngan aku"...

so balit tok.. sorg2 mesti embak barang makan nak nyaman2 ngan aku.. key mujuk ati ku yg esen2 merajuk.. hohoho... tedah ngan dirik ku lam waktu cuti selsema babo tok.. makan manggi ngan biskut jak eh.. wlupun aku ada makan kepsi tp ya sekali jakkk lam waktu cuti tok lah.. cian ngan aku, dh la mkn sorg2... ok?!!! ok.. set..
.
.
.
.
harap maklum dan faham..
haaaa... tak paham ke?????
kesimpulannya gni la...
belanja aku makan.. hehehehe...
its my month lol...

Thursday, August 6, 2009

AaaHhhh......

oh, sy minat pd sesuatu yg baru..
sy jatoh cinta!!!
really like it!!!!
wakakak.... ayat x leh bla..

gmbr skdr hiasan..
tp knapa x bukak je bj tu..
.
.
aiee, pahal ku kin kenja bah^^..

A m4n wH0 waNt to L0se w3!gHT

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan.. seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,"kami menawarkan 2 program disini... RM50 utk versi 'biasa' dan RM100 utk versi 'cepat'."

mamat tu pon berkata, "saya ingat yang biasa lah sbb saya ni baru nak try kuruskan badan."

" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.

mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. selang 2 minitkemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalambilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkanmamat tu tak senang duduk,berpeluh.
perempuan tadi berkata, "kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buatapa saja dgn saya... " dan dia terus berlari dalam bilik itu.mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon takdapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,..memang berbaloi aku bayar RM50 td" katanya seorang diri.

keesokkan harinya dia datang semula ke tmpt tersebut. dia ditegur olehpemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. mamattadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula.

"baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata "saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalau saya dapat ...... aaaummm..."

Wednesday, August 5, 2009

AlaHa! gUla

alkisah rupanya negara kita ada masalah gula lagi la yer.. br je bc BH on9..
patut lah.. hari selasa lps aku p pekan, bli stok makanan.. (5 hari berturut-turut aku x mkn nasik.. hanya makan biskut + minum milo@susu sbb mls nak kuar kolej.. lastly, sbb tak tahan & rs muak makan benda yg sama hari2, aku nekad p pekan)

smbg cita gula..
1st, aku g grand union.. pusing punya pusing x jmpa gula.. aku rs aku kt bhgn yg btol, tp x jmpa gak.. siap tawaf 2 3 kali bhgn tu.. x puas hati, aku g bhgn lain.. x jugak jmpa.. last2, mlas nak carik g, pale pun dh pening.. aku pun 1, x tya bdk yg keja kt ctu..

on d way nak tapau kepsi (ceyyy, skali aku bli set kepsi yg de nasik tu)... aku singggah 3 buah kedai runcit ni.. aku tak buat pun sesi mencari.. trs pegi kat kaunter tanya tokey tu ada x gula..

tokey: "soly r amoi.. ssh wo cari gula sikalang ni.. saya punya stok gula hali-hali pun suda mau habis.. kalau lu pigi kedai lain haa, sama tak dak o.."
aku:"oOoo......"

lastly, aku balik rumah tanpa bli gula..


x smpi hajat g nak minum ayo teh..
tak pun nescafe..

M!mp! itU (04/08/09)

..post tajuk ni tlh d delete..

Takd0 t3mAn

semlm kata nak cr teman kan..
kesimpulannya, den tak sms sapo2 pun..
huhuhu.. berani deh...

o ya..
bleh je tdo.. tp lps jam 5++am la..
ni pun br bgn td!!! hambek ko..
aku ter0ver tdo smpi matahari dh atas pale x sedar..

kalo kt kmpg, pkul 8 tu dah bising nenek aku.. dulu, aku dok ngan diorg masa aku darjah 4 - 6.. so salu la kene sound pagi2.. klo kt kampong ko d bgnkan dgn kokokan manok aka ayam... aku dpt kokokan dr nenek aku tau!! pkul 8 tu dh tgh hari la!!!! time nak pegi sekolah paling best..

p sekolah jln kaki kurang dr 10 minit, msok sekolah bajet pkul 7.. biasa la kan.. pkul 6 tu pun ko bleh je bgn!! mana tak nyer, suma dh siap, aku just pelu mandi, pakai bj, sarapan dan blaaa.. tp nenek aku pkul 4 dh bunyi kokokan dia tau.. klu aku kata masih awal.. dia siap kata, "awal?!! leka ko beros gg sampe ko pake kasut sklh ya dh brapa jam!! sik ko sedar, matahari dh atas palak!!!".. baik sgt la aku klo trs bgn kan.. tak da makneeenyeee.. aku akan bgn klu masok sound yg ke 4 @ 5..

1 g.. klo dia dh bising jam dh pkul 6 pg.. aku pun bgn.. pastu kuar bilik tgk jam kt dinding.. 5.20am!!! alaaaa.. nak tdo blik, ko dh siap bgn bwk tuala kuar dr bilik g.. klo smbg tdo pun, x puas.. nak xnak, ko wajib mandi gak kan.. pastu mula la mulut aku mengeluarkan bunyi2 yg mempunyai maksud & perkataan2 tersendiri.. sah2, keturunan gen mulut mmg melekat kt aku..
time cuti sklh pun cam tu..

"ju!! bgn!!! dh pkul 9pg dah ya.. sikda anak dara bgn masa tok eh!! bgn2!! malu d diat org nait umah!!"..
aku: "aiee... blom gik cucuk tak tok dara eh.. mek gik kecik bah.. mun org nait umah pun bknnya msok lam bilit tuk.." ermmmm.. (bunyi org mls nak bgn tdo)
hbs aku ckp, nenek aku smbg blik smpi aku bgn.. dah tabiat kan, bgn2 mesti tgk jam.. ko tau pkul brapa.. 7++ am br.. mulut aku tak bebunyi tp muncung tu dah nak sedepa da... tp mmg benar, wlupun hakikat hakiki ko jam br pkul 7++pg, ms tu kt kmpg aku cam dh pkul 9++pg kt semenanjung malaysia ni haa...

tp tu dulu.. skrg ni, oleh krn sbb cucunda yg dsayangi ni jarang blik.. dia tak bising tau.. siap biar je aku tdo smpi kol 9.. klo aku bgn dlm pkul 7.. dia siap kat.. "eh, awal na jak cucuk nenek bangun.. sik ngantok kah.." dulu2, aku ingat dia nak bajet sindir tau, pastu aku pasan dia mmg seyes.. den gumbira!!! lagi 1, klo balik kmpg.. aku mmg queen.. manja seh!!! shoka2...


yah2.. asa nak balit indah eh..
cam ni tuk!!!

Saturday, August 1, 2009

M0nol0ng

pa nak d polah ku tok..
toleh ku dpn... skrin lappy..
toleh ku kanan.. cermin..
toleh ku kerek.. atap, pokok, blok kolej..
toleh ku blakang.. almari..

peratiku atas meja.. mee pama sik abis..
peratiku gik.. hanpon sik bebunyi, sunyi..
lagu rah lappy sik berenti-renti..
lawan bunyi burung bekecip-kecip rah luar ya..

nak pa mok d polah gik..
tido, bgn, mandik, minum, makan..
ngadap lappy jak keja..
stat bgn pagi smpe mata ku ngantok..

nak pa bgs mok d polah time tok..
mok jln.. ari cam nak ujan..
nak nangga tb.. dah tadik.. cita x best..
nak kemas rumah.. dah kemas da..

pa gik...
alu monolog ku sorang dirik..

Friday, July 31, 2009

J4nG4n LuPa!!!

bg sesiapa yg meminatai karya Yasmin Ahmad..
jgn lupa tgk Majalah 3 esok(1 Ogos) 9.00 mlm semstinya di TV3.
Majalah 3 bt penghargaan khas bt Yasmin..
Tajuk : Pewarisan Yasmin Ahmad

T3l0r d4lam Kattl3

aku lapar..
tp mls nak p kafe.. aku pun tak tau yg kafe kolej ni bukak ke dak..
so, aku pun sms member aku sorg ni sbb dia ni budak skim (pelajar yg keje kt opis kolej)..

aku : salam hany, nak tya.. kafe bukak tak?
hany : kafe yg mn satu?
aku : mn2 kedai kt kafe tu la...
hany : skrg awak kt mn?
(dh terdetik kt ati dah mungkin aku slh no sbb dia ni ber awak)

aku : kt kolej la.. eh, no hany ni kan.. ke aku yg slh no ni..
hany yg sah bkn hany : aku pun x tau sp nm hany. mgkn awk slh no..
aku : sory2.. x tau plak slh no. td..

aku mmg berat bontot klu skdr nak cek kafe tu bukak ke tak..
sekali aku p r selongkar stok bdk2 umah ni.. dan aku pun terjmpa telor ayam 3 bijik..
"penoh juak perut mun rebus"... dan aku pun p r rebus...
aku nak rebus sebijik jer, takkan nak guna periok besar kan..
dan dgn bijak pandainya.. aku pun letak telor tu lam kattle dan isi seteg air lam tu..
dan aku pun msk la air bersama telor lam tu...

selang berapa minit..
"dr ni atang banjir tok??!!!"
cek punya cek sumber ketumpahan air, dr kattle!!!. dan sebiji telor yg retak.. dlm kattle tu penuh dgn benda yg light2 putih tu.. kan bila telur retak time kt nak rebus, putih telur tu kuar.. pastu terbentuk la benda yg light2 putih ni... dlm kattle tak da air, tp luar kattle tu penoh dgn air!!... aku bleh agak dah apa yg jd tp x terpikir lak leh jd cam tu skali.. "bijak la sgt kan.."

apa aku bt kt telur tu???!!
aku makan r.. telur tu jd telur separuh masak..
mula ingat nak mkn letak kicap skali tp x da kicap la plak..
aku mkn telor letak lada+sikit garam..bleh la tahan rsnya sbb aku leh telan g..
tak tau rs sbnr???? pa lagi.. cuba la resepi ni.. hehehe...


(^_^)
stok telor tu, nanti r aku ganti..
dr telor tu ja pekasam busok, baik aku pekasamkan lam perot kan..

Thursday, July 30, 2009

L0n3Ly

sobsobsob..
diorg ni tau ke aku dok sorg kt umah ni..
aku rs kat tingkat aku ni.. aku sorg jer..
yg lain suma dah blaa blik kmpg...

.............. . . . . . . . . . . . .

Wednesday, July 29, 2009

Kur4Nt!N H one AnD oN3

dah kena kuarantin da ni...
seronok kena kuarantin.. tak bleh g mana2.. dok dkt rumah jer..
sik pelu pegi kuliah!!! sik pelu bgn awal2 pagi!!! sik pelu aku berrator pnjg nait bas!!
wahhhhhhhh... indah sekejap...

dalam masa lbh kurang 2 3 minggu..
bleh dikatakan setiap pelusuk penjuru dr kmps smpi kolej, tak sah klu tak da org demam, batuk, slesema @ yg seangkatan dgn nya.. mana2 aku pegi, bunyi org batuk, slesema, cita H1N1, cita cuti seminggu, cita berapa org yg dah sah kena tu masti ada.. nasib baik bila aku balik umah takda lagi yg sakit2 ni... tp sekali.. haaaaaaa, ambik ko!! dlm 5 org ahli rumah, aku dulu yg rasa!!!
haaaaa, rasain dey loooo!!!

nak kongsi ckit la apa aku rasa mula hari khamis ke jumaat.. tak pasti plak..
mula2.. sakit tekak.. aku mula rs sakit tekak tu time maghrib, tgh mlm tu dah mula batuk.. batuk kering je... esoknya, dah rs seram sejuk jer badan + suhu badan mmg rs makin panas..kepala berat + rs kena hempap.. waktu demam ni kan, bukan saja pening kepala, kadang2 mcm org asma pun ada sbb ssh nak benafas.. pastu hari isnin tu baru ak rs suhu badan mmg sah2 dah kurang, dan takda rs mcm kekurangan oksigen... bila yg ni kurang, batuk plak yg tak kurang2.. dari batuk kering dia p jadi batuk basah!!!

dan semalam, barula aku btol2 berniat tekad nak p klinik..
selepas c Zai ni pun demam sbb berjangkit dgn virus aku + Ila kata ada member lain dh kena kuarantin.. aku pun cam risau la jugak kan, dah le aku g tau mak aku yg aku mmg dah jmpa doktor, cek segala bagai.. tapi batang tiang klinik tu pun aku tak tengok lagi.. ni kan nak jmpa batang idong doktor yg kt dalam tu..

aleh2 sbb berdosa tipu mak pak, kang betoi2 kena kang.. mmg padan muka la.. tu yg aku taknak.. so, dgn gigih nya aku pun p la klinik kt kampus semalam (selasa = 29/07).. dengan penuh harapannya aku masuk lam klinik tu:

nurse :"maafla dik, cni dah penuh.. kami tak terima pesakit lagi.. bleh tak adik pegi klinik panel kt luar"..

aku : .............................................
(dlm ati sku mmg blur, tp aku stil becakap g ngan nurse tu sbb nak tau itu ini)

dan mungkin sbb ada rs bersalah, diorg bg aku dgn zai topeng tok tutup hidong + mulut tu..
dah la muka c Zai mmg muka tak larat dah.. nengok dia pun ku tak larat, nak tak nak trs jer call teksi.. smpi klinik panel.. tunggu giliran.. pastu msuk dlm masa kurang dari 5 minit, doktor letak satu benda kat dahi, cek tekak, cek penafsan.. pastu kuar, tunggu ubat (demam+antibiotik+batuk).... dan blaaa..

tp yg peliknya, diaorg bt pengumuman kt tv(berita) dulu, pastu mak pak aku call, siap ucap "selamat bercuti" lagi.. + kata tmpt aku dh kena kurantin sedangkan ktorang yg dok dlm ni pun tak tau pa2.. dan tgh mlm tadi baru ktorg tau kena kuarantin dah..


kpd yg kena kuarantin:
selamat bercuti:)

Monday, July 20, 2009

BuRn

tiket yg aku bli tok tgk cita SETEM arah Kabir Bahtia "terbakar" cam tu jer..
post ttg S3t3m 0f K4bir Bhat!a ni, aku kt aku akan tgk cita ni 30hb.. tp sebnrnya pd 18hb.. jam 10 mlm tuk tanyangan ke2.. tersalah info plak.. yg 30hb tu sbnrnya dia punya tanyangan rasmi d seluruh neg. ermmm.. menyesal + rugi... housemate aku kt mmg superb n best cita ni.. dan dr 10 mata dia bg 9 mata katanya.. ish.. best sgt ke!!!!!!

kepada cik zainab:::
sory, plan mlm tu tak jadik.. kesian anak org ni, tak dpt p tgk sbb temannya sorg ni bz + tak dapat pegi.. dah la tu last minit.. kira 2 jam sblm tayangan bermula, baru aku p inform dia.. sory ya.. ermmmm.. tawaran sepotong kek tu masih der lagi.. sepotong aje la yer...


artikel br psai michael jackson: DIA MATI DBUNUH...
siasatan + perbicaraan.. byk masa + duit... bila la nak tamat....

Saturday, July 18, 2009

Kn4p4 Shah RUkh KHan?!!!

isu lapok tp bila bc brita harian td aku mmg setuju bhwa tak logik bila SRK dpt anugerah datuk.. dulu nak bt post ttg ni tp aku tak tau nak bandingkan SRK dgn sapa wlupun time tu mmg 100% x stuju.. br tadi dpt info yg mmg baekkkk punya.. aku rasa Reema Khan (pelakon, pengarah, produser dr Pakistan) lebih layak dan patut dpt anugerah tu..


Kenapa Shah Rukh Khan saja?

KEMBALI bercerita mengenai dunia perfileman Bollywood, tiba-tiba pelakon ini menyentuh topik penganugerahan gelaran Datuk kepada aktor Shah Rukh Khan.

Bukan tidak menghormati pelakon itu, tetapi Reema tidak melihat jasa dicurahkan aktor terbabit terhadap negara ini sebesar mana.

"Ketika menjayakan filem Don, dia bukannya mengarah, menulis atau menerbitkan filem terbabit, sebaliknya hanyalah berlakon. Sedangkan, saya melakukan kesemuanya terhadap filem saya, sebagaimana saya sudah banyak membawa pelabur luar ke negara ini.

"Saya sudah ke negara ini sejak 2004 lagi, ketika menjayakan penggambaran iklan Pepsi. Setahun kemudian, saya menerbit dan mengarahkan filem pertama, Koi Tujh Sa Kahan, di Malaysia. Pada 2006, saya kembali lagi untuk menjayakan iklan Pepsi dan tahun berikutnya untuk Anugerah Lux, diikuti penggambaran iklan jenama kecantikan itu pada 2008. Kini, saya merakamkan filem di sini sekali lagi.

"Rasanya, banyak juga jasa saya sumbangkan untuk promosi serta pelaburan di negara ini. Tetapi, saya tidak apat apa-apa pengiktirafan. Mungkin tiada pendedahan media membuatkan orang Malaysia tidak sedar khidmat saya di sini. Bukan merayu, tetapi jika pengiktirafan sebegitu diberikan, ia setidak-tidaknya memberikan galakan untuk saya terus berkarya dan berjasa di negara ini," katanya sambil berterus terang menganggap Malaysia sebagai rumah kedua.

Katanya, sudah banyak negara dan benua yang dijejaki tetapi dia jatuh hati dengan negara ini dengan mudah kerana keindahan serta keramahan rakyatnya.

"Lebih penting, ia sebuah negara Islam yang aman. Bukan saja makanan halal mudah ditemui, saya juga berasa selamat apabila keluar berjalan-jalan. Malaysia juga negara yang bersih, penduduknya merendah diri, berbudaya serta senang memberikan kerjasama," katanya.

Reema sendiri pernah menulis beberapa artikel mengenai Malaysia serta keindahannya, yang dimuatkan dalam akhbar Urdu di negaranya.


alaaaa..
pendek kata, reema ni nak anugerah dato' jugak ker??? hehehe..

nak tau lbh psl dia.. jom pegi site ni.. dan artikel BH ni disini..

By3... Kam3k Na!t Belon

"Leaving On A Jet Plane"

I'm ... I'm ...

All my bags are packed, I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye

But the dawn is breakin', it's early morn
The taxi's waitin', he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

I'm ...

There's so many times I've let you down
So many times I've played around
I'll tell you now, they don't mean a thing

Every place I go, I think of you
Every song I sing, I sing for you
When I come back I'll wear your wedding ring

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

Now the time has come to leave you
One more time, oh, let me kiss you
And close your eyes and I'll be on my way

Dream about the days to come
When I won't have to leave alone
About the times that I won't have to say ...

Oh, kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

And I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

But I'm leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane
(Ah ah ah ah)
Leaving on a jet plane


Tuesday, July 14, 2009

Sens!tif K3k

Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya. "Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.
"Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.
Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu.

"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."


kisah kt atas ni hanya rekaan semata2..
kisah kt bawah ni mmg realiti.. celok dr hyperdad.com..

tajuk post dia
"THE CAKE IS A LIE"

Today is my birthday. My wife sent me a cake…she knows I love Reese’s peanut butter cups and Hershey bars, though I really don’t think 45 is all that old, do you?

Apart from being, uh, apart from my family it’s been a really good birthday. In addition to the cake I got fabulous expressions of love from Louise (written in a different card this time) and the kids, letters, a drawing from my daughter showing her waiting at the airport for me, and the book “Horse Soldiers”. It’s about Special Forces soldiers who rode into battle against the Taliban in 2001 and captured the city of Mazar-i-Sharif, Afghanistan. Thanks to my nightly study of Afghanistan and its terrain I now know where that is. Yes, I’m bragging. Take that Ken Jennings!

My Scottish mother-in-law, having no clue about my penis size, sent me a batch of her divine homemade Scottish shortbread cookies. Wait a minute…shortbread? Hmmm… They were carefully packaged and arrived in pristine condition. I don’t ever recall her making these other than at Christmas so it’s a rare treat to have them now, like fresh corn in December in the northern hemisphere. I’ve tried making these cookies and I’ve failed…you’d think sugar, flour, and butter wouldn’t be that hard to mix up but it is. I shared some cookies with my coworkers at, uh, work, and they all raved about them. Only one per customer though, except the woman who noticed I’d lost weight and asked if I was 29…she got 2 cookies.

Tonight at work I’m having some ice cream and I’ll top the day off with a call to the family. The Internet was misbehaving the other night so our webcam chat didn’t happen.

I don’t need a fancy party or gifts to have a great birthday, just some love…and sweets. As a double bonus, since I work nights I sleep during the day, when I get up for work it will still be my birthday. Two birthdays in one day…how cool is that?!

Wait…does that mean I’ll be 46?

Monday, July 13, 2009

Pr3Gn3nt!!

waaaaa.. bukan aku yg pregnent..
maysarah yang pregnent!!!
aku rasa baru semalam aku p majlis kawen dia...

tahniah mai.. tahniah amy..
aku pulak terover xcited.. sampaikan Ila kata "ko ker mai yg pregnent!!"...
heheheh.. xcited tok kawan.. tak salah kan..

tadi aku trs fkir gelaran apa yg aku nak tok aku..
tak smpi 2 saat trs plink!!! cam da bayang lampu nion muncul atas pale kan..
mama ju3.. amacam, ok tak??!!! hehehehe...
korg rs tak best.. ada aku keysah!!! :P

bulan november taon lepas, aku da buat post ttg mai ni kawen..
tak sangka da sebulan yer perot ko berisi.. isi baby!! bukan nasik..

masa ni br akhir tahun 1..
mai silo jago kesihatan, keselamatan dan pemakanan yo.. byk mato2 yg jago eyko ni ha..

mai ni pun satu.. semalam aku call dia, tanya benda yg sama.. sbbnya dia buat post yg agak memusykilkan dan mcm menunjukkan yg dia dah nak jadi mak org.. tp dia tak ckp terang2 pun kat post tu yg dia dah prengnent.. bleh plak dia main2.. sekali, rupanya2.. nak buat post mengejut la... apa2 pun.. im happy 4 you!!! huhu.. dlm 8 bulan lagi.. kita dpt org baru!!!



i luv baby..
but i dont like nak layan "baby" tua!!
da la tak sedar diri, nak jugak org panggil "baby"..
aku panggil baby babo kang baru tau!!! tak pun bab satu!!