Saturday, July 31, 2010

kepada sesiapa sj yg rasa dia sayang kt mak bapak sendiri.


"no matter how good i was to my parent,
you never know when you're finished being good to your parents,
i still don't get that feeling even though i've aged."


said by dis man::

tq 2 u..




sapa kata tgk vairety show xda pekdah...
fikir2 kan lah.. dan selamat beramal...
^_____^

Saturday, July 17, 2010

CuTI2 wayang


time cuti xsah kalo tak tgk wayang..
yg ni kt MBO d Spring.. bdk dlm gmbr tu plak xlain xbukan adik ak yg sgt ngeygeh.. yg ni ok lagi, dpt kawal. pastu mula la dia ddk bersimpal simpul kt tangga tu.. org yg lalu kt tepi mesti pkir dia ni xbetul.... ktorg tgk cita Price of Percia.. oh, jatuh cinta kat hero dia.. sgt macho.. lbh2 g time dia kat api tu.. fuh, mantap beb..

c.. i told u.. muka tak leh tahan..

yg kt bwh ni plak time tgk cita Karate Kid.. c Jaden mmg pandai belakon.. mmg sah la dia anak Will Smith.. lakonan Jackie Chan pun ok ... lagipun ni 1st time aku tgk dia bwk watak serius.. salu mesti ada adegan2 yg lucu.. aku tgk dgn adik aku.. Amm c bongsu & Yahya c bongsu xjadi.. dua2 ni mmg mencekik.. mcm la aku i dah da gaji tetap.. salah aku jgk sbb dh janji nak bwk tgk movie ni.. tambah plak c kakak Niena yg mmg anggap dia bongsu pompuan wlu adik bederet je kt belakang..

kali ni kt Riversite Cineplex.. gaya pun dah ala2 gaya karate..

habis movie, jln2 kt waterfront..



mkin lembap nak upload gmbr..
tu tandanya, dia nak berhenti.. bye..

Wednesday, July 14, 2010

Cal0n meNantu

(8.48pm) bunyi hp. da msj..

ma bapak:: jue, banci punya banci. jumpa dgn sorang... master deg, umo 40, gik bujang, lecturer kt uitm.. kau maok kah? kelak bapak minang tok kau...

aku dah blur.. tang ada jak bapak ku tok...

jue anak aku (tok nm aku lam hp nya):: yah... hahahahha.... pak, nak lain ya nang dah ok.tang umo ya jak.. tua glak...xmok eh..

ma bapak::pembetulan.28 umo nya..

alu ada... dirik alu senyum koh..

jue anak aku::ermmm.. hansem x? mun hensem, ok jak lah.. hahahaha.....

lamak nunggu.. alu x da msj gik..
yah.....




ish.. pa salahnya mun da jodoh nak..
^.^

Tuesday, July 13, 2010

You and I

No matter what happens
Even when the sky is falling down
I'll promise you
That I'll never let you go

You, When I fell
you held me back up with an unfaltering gaze

And You, through those sad times
held my hands till the end of the world

I might be a shabby person who has never done anything for you
But today, I am singing this song just for you
Tonight, within those two eyes and a smile
I can see the pains from protecting me
You and I together. It's just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don't ever let go of my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you

Our love has changed a bit by bit just like others
But don't be sad
Hopefully I will be someone who you can trust like an old friend
and someone you can lean onto
I promise you that I'm be right here baby

I might be a shabby person who has never done anything for you
But today, I am singing this song just for you
Tonight, within those two eyes
and smile I can see the pains from protecting me
You and I together. It's just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don't ever let go of my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you

I close my eyes lightly whenever I feel lonely again
I no longer fear when your breath holds me
No one in the world can replace you
You are the only one in I'll be there for you baby

You and I together, It's just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don't ever let go my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you

Just you and I
Forever and ever..

video

artisnya org Korea. so, lagunya dlm bhs diorg..


aku suka lagu ni..
video klip mmg syok.. lirik tangkap lentok k..
you and i together.. its just feel soooo right..
mmh benar kan.. its just feel so right.. takda alasan yg lebih tepat dr ni...
tak kisah apa pandangan org lain atau kelebihan mahupun ke-best-an org tu..
its what u feel beb.. ke aku yg telebih feel ni.. huhu..

Saturday, July 10, 2010

CuTI

ni merupakan cuti paling lama aku ambik..
mencutikan diri dari memblog.. huhu... semala aku cuti sem (2bln) selama itu jgk blog ini langsung tak d jengah.. blog org lain pun aku xsinggah.. well...kata cuti kannnnn....

selama saya bercuti saya telah berjaya yer kawan2.. dan sesiapa yg ada baca blog aku wlupun ku asa xda.. saya telah berjaya manambahkan berat badan saya sebanyak 2kilo... huhuhu...

ok.. rumusan cuti saya::
buat manik kt baju2 customer mak.. ini my 1 n only sista.. ni dia tgh kusyok masukkan manik pada benang.. time ni dia buat manik kat bahagian dada baju jubah tu.. aku snap gmbr pun dia tak sedar.. fokus2.. dia ni mmg rajin tolong mak aku pasal baju2 ni.. rajin sgttttt dari aku sbb aku mmg tak minat buat benda ni.. rajin bab ni je la.. sakit vontot u... fokus dan kesabaran adlg sgttttt penting.. selama ni kalo aku tolong pun aku tolong keja yg ringan2 shj.. cth: pasang butang, iron baju, pasang span, bukak jahitan, buat klim dan yg sewaktu dgnnya..

suprisenya, cuti ni tadi tergerak hati aku nak buat gak.. so aku pun buat jahitan manik yg simple dan senang utk aku fokus.. dan ini la hasilnya.. tadaaaaaaaaaa..

lepas siapnya manik tu aku rasa lapang gilaaaaa ok.. boleh la ek.. lagipun mmg customer tu nak yg simple.. dan lepas baju ni siap aku langsung tak sentuh lagi yg lain.. mak kata "bakat dah ada tapi malassss.. tak minat tu alasann sajaaa..." well.. mak, im yr doter.. mana tumpahnya sos kalo tak atas pinggan kan...

aku sempat gak balik kampung wlupun hanya 1 mlm sahaja di sana.. huh... teman my granma je la.. pastu bermalam kat rumah ma pakcik2.. saya kan anak bah yg paling disayangi dan ini adalh peneman yg paling comel di rumah2 tersebut..

ini adalah Daniel.. anak kpd kazen aku yakni bapak dia adlh abg mak aku.. so dia ni anak buah aku yg paling dekat la.. time ni dia tgh baring atas meja kat ruang tamu.. dan jari kaki itu adlh kepunyaan saya.. gigih aku naik atas meja ni skali sbb nak snap gmbr c chomel ni..

ni pulak adlh Damia.. kazen aku yg paling kecik.. setakat ni la.. anak kpd adik mak aku.. dia sgt menghiburkan hati dan sgtttt murah dengan senyuman..

dan semestinya kenduri kawen.. ni adalah calon2 yg akan kawen pada masa hadapan...


aktiviti yg paling bestv sekali adalah berinai.. yer, berinai.. ingat org nak kawen je ke berinai..aku buat sendiri ek.. ini adlh bakat semulajadi selain buat manik baju tadi..

ni adlh kaki kiri.. time ni inai tu dah nak kering.. aku guna inai yg dlm plastik tu.. bukan dlm kotak yg mcm colgate tu.. murah je pun, harga kurang dari rm5.. ni 1st night buat..

keesokkannya pulak.. i sambung kat kaki kanan dan tgn kiri.. tgn kanan pulak bersih tanpa calar inai.. sblum cuci mmg nmpk sgt cantik sbb terang.. uiittt,cantik ker??.. bila dah cuci tak menarik sgt sbb tak terang tp coraknya ttp cantik ok.. angkat bakul sendiri ok.. so, terpaksa la aku ulang step yg sama, iaitu inaikan balik corak2 tu smpi 2 3 kali sbb nak kasik terang..

ni plak kaki ma sis.. nakkk jgakkk.. utk pengetahuan, aku mmg tak leh buat corak yg sama pada kedua2 blah kaki sbb i tak pandai.. penah jgk aku cuba tp mesti ada je yg membuatkn corak tu nmpak brbeza.. sbb tu la corak kaki kanan dan kiri tu xsama..

dia ni mmg over.. tak puas kat kaki, dia nak bt kat blakang tengkuk.. mula2 tu aku taknak buat, nak dekat seminggu jgk dia pujuk aku.. last2 sbb tak tahan aku btkan jgk.. corak rama2.. simple saja.. adik aku sorg ni mmg peranai mcm adik bongsu.. kalo dia nak sstu tu mmg dia berbunyi je kt ko.. berdesing je bunyik telinga.. almaklumlah dia srg je adik perempuan kan..

byk lagi cerita ni..
tp mud mlas nak upload gmbr dah smpi.. esok2 smbg.. oh yer, blik kuching hari tu tiba2 teringat kat post ttg burung puyuh goreng yang Zee buat.. mesti korg2 tau sapa ni kan.. terus aku mintak tolong maknenek ni tanya Zee sbb aku ssh nak on9.. dpt nombor, trs i call tunang org ni.. petang tugak i p bli.. 4 ekor burung puyuh aku sorang je makan ok.. bantai punya bantai lupa plak nam hambik gmbr.. kalo rajin sila la ke blog Zee, cari khazanah dia ttg burung puyuh tu..

apapun..
TQ maknenek sbb tolong contac Zee..
TQ Zee sbb bagi infomasi yg mmg bebaloi sgt utk ferutku..^^