Sunday, February 1, 2009

3 J4d! 5 = R!ndU

untok dapatkan 5, 3 mestila kena tanbah 2.. yer tak..
hari tu pegi manjong, umah paksu.. plan asal, pergi hari selasa balik hari khamis.. tub2, balik hari sabtu..... kesimpulannyer, plan 3 hari 2 mlm tuh tertukar ke 5 hari 4 mlm la kt org kat sana.. asiment aku jd khazanah simpanan skrg nih, lom d usik2 lagi... waaaaaaaaa, nyesal tak bawak lappy...



jln2 p mkn angin dan makanan yg mengeyangkan prot:
- Kuala Kangsar, Bandar Diraja.
- Manjong, Lumut.
- Jeti Awam Damar Laut
- Restoran Juara Utara (tmpt mkn lain aku tak ingat nm)
- Pasir Salak
- Teluk Intan

koleksi gmbr :
yg perempuan tudung putih dgn post yg same jer tuh, itu la Suzysuzana... gmbr dia yg paling byk.. aku rs suam2 kuku jer dgn bdk nih.. "k.ju sini.. sini pulak.. ala sini la.. k.ju ambk gmbr kat cni pulak.. cam ni br la cntk...k.ju, pe lagi... post kat cni plak.... bla bla bla bla" tp aku tak bleh ckp blah la ko.. ssh nak marah dgn dia ni, geram tuh ader la...

hari ke2 kt org tak g mana2.. jln2 pusing kmpong n bli ckit goreng pisang goreng jer.. pastu p ziarah keluarga angkat msing2 time program dulu tu..

ni 3rd day.. su msih dgn dialog dia.. tp ak mmg tak bleh bla biler dia panggil kak ju.. assalammualaikum ustazah.. kalo ekotkan tarikh lahir, mu tu lhb tuo dr aku k.. so, sila bt kesedaran kendiri..

last night.. d restoren juara utara.. bleh tahan tmpt nih.. cantik.. siap ader karokey lg.. mula2 aku cam tak cayer jer.. tp kebykkan lagu yg mrk psg (time nih tak der org nyanyi, lagu jer berkumandang) lgu tuh lgu dlm bhs iban.. aku cam conpius jak.. mena ka sik tok.. paham ka sidak tok.. mun sik cayak, singgah la d ctok mun tak org da g lumut lak..

sblm balit, paksu ajak singgah ke kenduri kawen anak sedara dia..
so, tgh hari tuh, bajet makan free op charge..

dlm perjlnan blk kolej, paksu sekeluarga yg anta.. mula2 dia bwk kt org p pusing2 muzium pasir salak.. su pun berbalik pd "salakan slogan" biasa dia tuh...

last place.. ke telok intan dgn menara condongnyer... time nih Dah ujan rintis rintas sbnrnyer.. tp kami sanggup merentas rintisan hujan hya tok mengabadikan kenangan..

aper yg pasti.. aku mesti RINDU kt Haifa...:(



st0ry tulus ikhlas dr hati:
terima kasih bebyk kat Paksu n Maksu..
rs terharu sgt...dgn bwk p sana sini.. siap bg ole2 lagi.

nasib baik ader org lain time paksu n maksu nak balik tuh..
kalo tak, mesti da ader scene berjujuran ala2 air ujan...

semoga Allah sentiasa murahkan rezeki Paksu sekeluarga..


3 comments:

Lieza Sakura said...

hi..thanks add link saye..u have a nice blog too..hehe..

khairul onggon said...

Damar Laut tu je yg saye tak penah gi.. InsyaAllah nanti nak gi lah.. makasih share info ni.. memang berharga... :)

khairul onggon said...

Duhal urg sarawak... kekekekeke..