Friday, November 14, 2008

w!LL Sm!th

hero Hollywood yg aku paling shuka..abey Will Smith..
dark, tall and hensem.. dark tu aku ske yg light2 jer k^^.. ciri2 lelaki yg aku ske ader kat dia nih >> sweet, suami and bapak yg bekarisma, bekerjaya, humble n tak gatai...^^ larik tajuk dah ni..

lakonan dia mmg mantap..
dia tak bersandarkan pd muko tp kat kebolehan lakonan nan berkesan.. kalo dia yg belakon sstu pilem mesti tak sabar nak tgk.. tp selalunyer keinginan nak tgk tu mesti ditunda sampi citer tuh dah tak tayang kat pawagam g.. aku ingat g waktu aku tgk rancangan Oprah, waktu tu oprah jemput c abey Smith ni smpena pilem baru dia.. "The Pursuit of Happyness" taon 2006.. lam citer ni smith berlakon ngan anak dia c jaden.. ske jaden ni, kawaeeeeeeeiiiii (cute lam bhs omputeh) citer dia mmg sedey, adaptasi dr citer sbnr.. kisah ttg broker saham yg dulu hidup melarat ngan anak nyer pastu jd broker saham yg paling berjaya kat US..

kalo hal promosi pilem ni mestila tunjuk scene2 tertentu kannn... hari aku tgk rancangan tuh, mrk tunjuk scene Smith ngan jaden lam jamban kereta api bawah tanah.. dua beranak ni terpaksa bermalam kat jmbn tuh sbb kene halau ngan tuan rumah sewa..dah la bini dia larik tinggal la dua beranak tu.. time ni mmg sedeyyy siotttt.. siot pun tak sedeyyy cam ni.. dia tunjuk cam mn c smith ni jelaskan kat anak dia knaper mrk pelu tdo kat jmbn tu dan cam ner dia jg anak dia tdo sambl sebelah kaki tahan pintu jmban sbb tak bg org len msok.. fuh, aku tgk scene ni jer menangis bgi nak rak.. empati lebeh neh..

sweet nyer scene neh..^^
bapak dia tak reti ikat tai tuh sbb bini dier jer yg tolong ikat selama dier kawen..


korg pun mesti tau citer2 yg dia penah belakon kan.. wlupong korg tau ak nak bg list gak.. nak kasi entry ni panjang ckit^^..:
-Wild wild west
-Hitch
-Ali
-Men in Black I, II
-Bad Boy I, II
-I Robot
-I am Legend
-Handcock
-Ali
-Shark Tale
-Made in America

rasa2 Jaden tuh nanti cam bapak dia tak.. kacik2 dah menang award nih.. Best Breakthrough Performance at 2007 MTV Movie Award..


St0ry sbnr:
aku tak penah g tgk citer nih..
tgk bbrapa scene kat youtube jer..^^ komen jer lebeh..

3 comments:

Liquid said...

eheh. xpe, kire tepat gak la yg awk comment tu. =)
kalo berkesempatan tgk ea, cite ni mmg besh..!!
sedey pn sedey. gangster cm sy ni pn hmpir2 nanges (hampir2 jek) ehehehehehe.

ju3 said...

liquid..
kaver line la tuh..
mesti die pong nangis kuar air mata kan..^^

Umi Mia said...

citer ni mmg serius best....my husband punyalah sayu tengok citer nih..siap berangan dia yg kena tinggal dgn wife dlm movie tu..nyampah..hahahaha..

tp mmg sedih sangat...especially kat toilet train station tuh..sob sob...