Tuesday, January 20, 2009

D!nner Din3rS0R

oleh sbb kerana ini post ttg aktiviti BAKSAR (Badan Kebajikan Siswa Siswi Sarawak), so aku nak post kan dlm bhs srwk.. pd yg tak paham, bt2 la paham ek @pun trs ke blog org len @pun bc post len..

huh, pes time post lam bhs kedirik tok...

17 januari 2009, sama ngan ari sabtu riya, aku join skali Baksar pegi KL.. da jemputan dinner dr Persatuan Warisan Sarawak.. dah namanya tek dinner nak, mestilah aku terpikey dewan, pasya da pentas kat depan, meja bulat2, barang makan nak nyaman2 ngan baju nak ala2 glamer tek nak.. dah namanya dinner, dah la polah kat KL.. pasya da menteri dr Srwk jak gik... bukan menteri besar la p just nya da pangkat menteri juak.. lupak ku nama VIP ya koh.. selain pegi makan2, mek org dijemput molah tarian tradisional juak.. nak bejoget betandak ya sik temasok aku, aku termasok lam golongan nak basoh2 mata ngan melantak jak..

bas nak mek org pakey sampe kol 6 lebeh nak dekat kol 7.. dah turun dr bas, pa gik ambik gmbr la dolok...^^

sik dpt ambk gmbr suma nak pegi... dah suruh tak org berator rami2 riya sikmok.. so, sapa2 yg sekda muka lam tok.. jgn ngeygeh2 nak kecik ati...


ku ulang gik.. dah nmnya dinner nak.. so mek org suma tok pake la bj ala2 g dinner.. mun da menteri skali mesti la kt pkey formal.. so, bj ala2 formal la mek org pake.. tgh ku ngeygeh2 ambk gmbr kat area bas, masok la bas dr kolej perubatan "something la"..(sik ingat nm kolej ya, nak ku pasti da tulis kolej perubatan rah bas nak cdak pakey).. skali masok 3 buah bas sigek van.. yoh, nang asa kecik jak mek org sbb dtg sigek bas jak, nak ckp2 40 org ya..

turun la geng tok dr bas.. aku asa nak tukar bj pun ada.. cdak siap pakey loar jin.. mcm upa org nak pegi pasa eh.. majoriti nang pakey kedak ya.. ada la juak nak pekey bj kurung @ seangkatan ngan bj formal p sik byk.. lam palak ku mdh sekpa2 kt jg imej... lam ati ku nun, asa mok balit tukar bj jak..

aku tok nang mcm org sik kalak pegi KL riya eh... ckit2 ambk gmbr.. kat cya la, ctok la... eran juak ku.. bak kata org nak suka embk gmbr.. da ku gago mun ko nangga ku semcm org sik kalak.. janji aku puas..

dah cukup masa, mek org disuruh masok..
yoh, ctok ka????!!! tok nak tekuar dr mulut aku...
gmbr ala2 dewan pasya da meja bulat2 trus ilang eh..
dah alang2 dtg, enjoy jak la.. ku mujuk atiku tek nak..

mek org antara org2 nak ddk barisan depan skali.. barang makannya ala2 bufey, nang sik da line ku nangga.. org tang berkerumun jak kat meja2 cya.. mcm langor jak.. nm jak suma dtg dr kolej la, U la p nang sekda mok berator bena2, cam sik penah berator rah kantin skolah jak.. masin2 berebut mcm org kebulor.. mula2 ya aku mls mok berebut, dah ku tunggu2.. sik juak surut2 org kat meja ya.. nak udah makan, msok gik ambk brg mkn lain.. mok sik mok, tepaksa aku begasak juak..perut bedangdung bejoget dah.. ujung2 ku dpt mkn nasik putih ngan manok msk merah, aca timun, duak iris agar2 ngan bh betik pasya ada la ckit buah mata pusak.. ya jak smpt ku sambar.. nak laksa srwk, barbeque, nasik lam daun (sik tauk ku nm brg mkn tok), lain2 benda nak bleh dmakan ngan setitis air pun aku sik smpt eh... ati nang asa asap2 jak..

sip bait pesembahan mlm ya pat mujuk ati aku, mun sik nang asa nyesal aku dtg.. penutup acara, tarian poco2.. sapa2 mok, nait atas pentas.. sik ku mikey2 agik, otomatik aku dah ada atas pentas.. pentasnya kecik, so tebatas la ckit pegerakan kaki.. da juak telanggar bahu nembiak sebelah.. ssh jak nak cayak p lam byk2 org atas pentas ya, ku sorg jak ompuan melayu duhal.. aku sorg juak nak pakey tudung.. dah la tudung wana merah.. ah, da ku duli!! enjoy bah.. alu ilang imej ompuan melayu teahey^^.. majoriti org atas pentas suma laki, sik salah ku da 6 @ 7 org jak ompuan..

gmbr time tok sik da rah aku.. sbb waktu ku poco2 ya, kamera ngan hp ku tanggong skali duhal.. kotan nak bepoco2.. takut org sik cayak part tok, kelak ku carik gmbr ya rah geng lain.. da rah cdak kali gmbr time tok..


dipendekkan cita:1. acara bermula... barisan depan skali.. huh.. semangat jak..
2. da karokey skali, cabutan betuah pun ada.. asa kat tmpt dirik pun jak.. cney2 lam mjls tok, bbs jak mok kaka ngan sapa lam bhs drikpun.. pengacara mjls tgh betandak ngan bininya.. nang sporting..
3. time cdak maria siap2 lam jmbn @ blik persalinan wanita (ayat sopan kit).. p time cdak betandak ya ku sikda bik gmbr sbb tgh ambk video cdak ma...
4. nang rami org.. sampe sik ckp tmpt gik.. ya ada yg bediri rah atas ya..
5. time org dah mok balit.. cam ya la tmpt mek org ddk..
6. tok barisan nak plg bisin kali.. sokongan jeritan telampau seh.. tmsok aku skali menyumbang jeritan maot.. ish2, ilang terus penjagaan imej muslimah..^^




k3ysah st0ry:
da sigek gik cita lam pejalanan balit umah..
asa ngabis duit & sik bebaloi.. walaupun duit melayang rm1.30 juak tp cam sik puas jak.. asa asap2 jak palak ku koh.. asap light2 jak la.. sik setebal asap time ku mkn rah dinner ya..
aoklah.. gmbr time mek org makan ala2 bufey ya sikda ku ambk koh.. kotan gik madam asap2 teknak.. alu lupak mok ambk bahan bukti..

2 comments:

BurungBelatuk said...

aie...sik la tauk kitak datang ctok koh...mun tauk dapat la kamek pegi nyengok...

ju3 said...

eh...
belatok duhal org senegeri ka??!!
laaa.. sik la mek tauk lamak tok..
sikpa.. len kali mun pegi cya, lak roger2..