Tuesday, November 2, 2010

aku minat dia..

perghh.. pengakuan nih.. 
pengakuan dibuat sbb lepas ni xjmpa dia lagi dah..^^,

seyes la aku xpernah suka org mcm aku suka minat kat mamat nih... lain tau..
aku kenal dia masa aku sem3.. 1group lak tuh.. haha.. time ni kan, aku rasa lebih rajin p latihan tok group berbanding p kuliah..  oh, memori2 yg aku xlupa kot.. time dia ada je la.. lama2 aku rasa aku suka kat mamat nih tp rasa suka tu lain mcm.. ceywah..*blushing*.. klu dia ada kan atau aku dekat dgn dia.. dupdap dupdap dupdap..i can feel my heartbeat.. hehe~~ pastu kan, kelab u mesti ada ramai pelajar2nya.. dlm ramai2 tu aku bleh spot@cari dia dlm bbrp saat jer.. kiranya, cam ada cahaya dia ada kt ctu.. perghhh.. pastu klu aku ternmpak kelibat dia d mana2 kt kmps, mesti aku mcm kena kejutan elektrik.. degupan jantung mesti laju.. nmpk kelibat je pun bkn dia ada nmpk atau tegur aku.. tp klu dia nmpk tu aku xtau la.. pendek kata aku mmg suka la dia.. haha~~

dia ni lain course dr aku.. sepanjang setahun aku mula blaja, sepanjang itu gak aku xpernah jumpa dia nih.. klu kt join mana2 club atau jmpa mana2 manusia, mesti kt ada terdetik kat hati, "oh, bdk ni.. rasanya mcm perah jumpa".. tapi dgn dia ni tak ada.. pes time jumpa tu xda la trs jatoh hati.. cuma yg tedetik time tu is "bleh tahan mamat nih.. mesti byk peminat".. mmg betul pun sangkaan ak...  masa 1 group dgn dia n kawan2 dia dan masa dia xda, bdk2 perempuan ni mesti cerita psl dia.. kdg2, klu ssorg tu bercerita psl org lain, kt dpt tau "bdk ni mesti suka dgn budak tu".. dan aku xla masuk cmpr sgt, jd pendengar setia jer.. tp dlm hati nakkk sgt tau pasal dia.. apa2 je la... haha~~

lepas hbs sem tu, aku xjmpa dia lagi.. yg mushkilnya, kenapa dgn bdk2 lain aku selalu je teserempak sedangkan diorg 1 klas.. tp mamat nih blh dikatakan ak langsung xda jmpa or teserempak.. dan aku akan sgt gembira dan berdebar2 jika ternampak atau terserempak dgn dia.. bukan ada cakap atau bertegur pun.. just aku yg nmpk dia ok!!! aku rasa klu stp kali tu dia ada tegur aku.. sah aku trs bisu atau gagap.. mlm tuh gerenti aku angau.. hahaha~~ 

ok.. ak jmpa dia bbrapa kali yg kalinya itu x sampai pun bilangan ke10 dan aku ingat setiap kalinya itu..

1. final exam sem4.. ni pes time aku nmpk dia lepas tamat sem 3.. waktu tu aku ternampak dia on d way nak p exam.. time hujan.. x lebat, rintis2 je.. tub!! jantung i berdegup pantas.. 1 sem xjmpa tuh tiba2 time exam.. bersemangat kot aku jawab paper hr tuh.. haha~~

2. sem 5.. 1 kali.. pes time terserempak dia dgn makwe dia..kt kedai kek plak tu.. oh, aku punya reaksi time tuh mmg refleksi spontan.. time nih ak dgn maknenek.. bukan main g dia perli aku sem 5 tuh dgn tindakan refleks aku yg drastik.. waktu tu aku tgh byr kek yg aku bli pastu ak prasan ada 1 pasangan nih masuk kedai so aku jeling2 la ckit.. sekali.. dupdup jntg aku..  dan scr spontannya badan aku pusing 180darjah k.. dia msok kedai aku trs keluar kedai..

3. sem 6.. aku tgh tunggu maknenek depan kedai topup.. pastu aku nmpk ada sorg mamat nih pakai helmet penuh tutup muka ambk makwe dia dpn kedai tu.. tp time aku tgk dia tu dia bukak separuh penutup depan topi keledar tu dan penutup tu adalah yg jenis boleh nmpak muka c pemakai tu..  aku tak tau smada dia mmg nmpk aku atau bt2 xnampak.. sbb aku berdepan dgn dia dan makwe dia membelakangkan aku.. perggghhh.. wa ckp lu dia nmpk bergaya la pakai topi keledar.. haha~~

4. sem 7.. pes day kuliah ok.. pes day.. hari isnin jam 4++ ptg.. time nih aku tgh tunggu d luar bilik kuliah  nak msok klas pkul 5ptg sbb bilik tu masih da pelajar tok klas yg sblumnya.. tgh aku tunggu smbil ddk dan borak2 kosong dgn maknenek tiba2 nmpk dia.. oh!! dia sgt smart ok.. dia berjln pastu masok blik kuliah yg berdepan dgn aku!! "sah!! yes!! dia ada klas di tmpt yg sama dan waktu yg sama dgn aku!! nmpaknya pas nih sgt rajin la ak p klas ptg hari isnin nih.. gerenti aku dtg awal pastu tunggu dpn bilik kuliah smpi dia sampai dan masok bilik kuliah depan nih.." haha~~ ini adalah kenyataan aku pada ptg itu.. pastu xda maknanya.. sgt laaaa ssh nak tgk dia nih.. ada la jgk 2, 3 kali.. tu pun time dia masok dan kluar klas... tapi xpe.. janji sem nih lebih kerap aku nmpk dia dr sem2 lepas.. 


dan yg paling sgt aku terasa syok sem ni adalah aku dan dia ada dalam 1 klas!!! 
kejadian baru 2 hari lepas.. mereka2 yg seniorita iaitu mereka2 yg sem depan akan berpraktikum wajib hadir 1 kursus ni tok semua course..  so, ada byk kumpulan, bilik dan dewan kuliah yg diguna pd hari kejadian.. nak dijadikan cerita.. dia 1 klas dgn aku!!! mak suka!!! haha~~ excited aku sgt over k.. bukan main sejuk dewan kuliah aku bleh berpeluh.. bkn main tenang dan rasa boringnya bleh jantung ak berdebar2 dan xnak balik dah.. sengal kan.. refleksi ni adlh diluar kawalan k.. kita mana dapat nak kawal jumpah peluh dan kelajuan jantung yg berdegup kan.. perasaan over ni bukan apa.. sblm ni aku pernah wish tau klu bleh seboleh bolehnya biarlah aku merasa 1 klas dgn dia kan.. sekali peluang tu ada.. alhamdullillah.. dah la itu adlah satu2 nya klas terakhir bg ktorg selepas tamat kuliah yg terakhir pd minggu itu jgk sebelum exam yg terakhir di u ni.. so, sblm tu aku mmg redha je.. takpe la kan.. sekali adoooo.. wlupun xbertegur.. dia dok atas sekali dgn member2 dia dan aku bkn  nya nmpk dia pun kan sbb dia kt blakang.. itu sgt tidak penting.. sekurang2 nya aku ada 1 klas dgn dia.. x kisah la itu klas utk kursus ke apa ker.. xpenting ok...

ini la pestime aku  syok kat manusia yg bergelar lelaki cam tu skali..
sbnrnya, waktu sem 3 dulu.. aku pernah nak jmpa dan confes kt mamat ni.. lama dah aku pikir.. so, aku dah pikir aku nak gtau dia malam hari group ktorg praktice.. tapi pada hari yg sama, waktu tu siang g.. aku dapat tau yg dia dah ada makwe.. bayangkan diorg kapel dari tingkatan 4 smpi la smbg blaja kt u sama... "oh!! xpe la.. mungkin bukan rezeki aku".. kecewa mmg kecewa beb.. tp nak buat cam ne kan.. so mlm tu kt org praktice spt biasa tanpa sesi confes mengonfes...

well.. aku still suka dia..
tapi tak la mcm dulu2 tu.. dlm kawalan lagi kot..
sekurang2 nya ni adalah pengalaman memori yg baik tok aku..
dan aku harap akan bertemu jodoh yg ditakdirkan utk aku.. amin...


siapa la ek?!!

2 comments:

Liquid said...

hee suke incek liquid bace crush2 cmnih... lalalala~

ooj.jue said...

hahaha..
en. liquid xpe la.. dah adoooo.. kim slm dgn dia ye..^^,