Thursday, October 30, 2008

j4nji puny4 cit4

tarikh : 24 okt 2008
hari : jumaat
masa perjanjian : 8.00 pg
masa suma org ade : 10.45 pg
masa start 'pekerjaan' : 11.20 pg

hari ni aku mmg lambat.. sbb bgn lambat.
ak ingatkan ak sorg jer lmbat tp manyak lagi.. kumpulan aku ni sumanye ade 11 org.. aku dtg pg tu pkul 9.30 pg.. bgn pg tu ak mmg trs kol salah sorang member groub ni.. ckp ak bgn lewat.. mmg nyenyak btul ak tdo...subuh pun tak, kalo bom atom jth sebelah katil skali pun mmg ak tak pasan sbb ak mmg tdo mati tak bgn2 lg dah.. p minah tu stedey jer kt takper sbb org len pun lom dtg g.. lega la ckit kat ctu.. skrg2nye bkn aku sorg lewat yer..
tunggu punyer tunggu.. ermmmmmmm mmg menguji kesabaran tahap kegabaan.. ak bkn la punye rush ala2 fast n furiyes smpi tak sarap pun.. mereka yg dtg lewat ni smpt g kata tak sarap.. so, dia org tibai makan kat kafe..

hari ni kan hr jumaat, so pepaham la hr jumaat kan..
sume member groub ak free @lias cuti dr kekelasan hr ni.. ak jer yg ado.. so ak ckp la ak tak dpt on time.. meby ak mtk jasa budi baik lect bg kuar awal.. sekali puan yg seakan akn nm aku tu msk lebih kurang 15 minit jer.. kt org bleh bla pastu.. ak bkn main girang gumbira nya.. ak smpi kat tmpt perjumpaan kt org kol 3.30.. tepat yer..

perjanjian nak jmpa blk lepas break tu:
masa perjanjian : 3.00 petang
time suma org ade : 5.00 petang
time start 'pekerjaan' tu : 6.15 petang

fuh.. wat lgi..
tp bila aku pkey balik time bagai menunggu bulan jatuh ker riba tu..ak tak marah sgt sbb aku amat pasti dan percayanya..member bebdk ni yg lain tu, yg sama menunggu tu mesti hati tu dah tukar ijo..petanda awal nak tukar jd hulk..
yerla kan.. aku msk groub bdk ni sbb keharusan.. groub ni sume nyer same-same dr segi fakulti, kos (course) tkut org pkey lain, kelas dan kwsn kediaman.. oleh keituan, ak ala2 kelainan dr org lain.. tp lam hati $%&*@#€!!!!!!! perjumpaan tu mmg sgt2 penting, sbb esok kt org de penilaian 4 final.. mampus klu teruk.. dah la selama ni tak smpi 10 kali pun kt org jmpa.. msg2 bz ala2 YB.. tak bz sgt pong.. sajer jer, ingat ak tak tau..
dah la aku de 2 date lain mlm tu..(gatai gak nak date.. date ker??!!!) nak balik g, pastu tukar baju, mandi, iron bj, dera muka sndri g, lari cana, lari cni, naik trn tangga.. aduh!!! ak bla pkol 7.05 ptg.. sapa suruh diley..

kiamat da kalo bulan jato.. kalo pat naik berbasikal mesti best gak.. tak yah gune baju bungkus satu bdn naik roket.. bt ssh jer, dah la mahal.. kan bgs kalo leh bejimat.. satu g, api & asap roket tu jer bleh mencemarkan udara kt ni.. pastu efek kat atmosfera.. lapisan ozon bumi dah ler kin nipis.. ak tau der relationship sume ni p tak tau fakta dr segi fizik dan nm saintifik dio eh.. den tak blajo sume tu..

keesokannya..
aku dpt tau yg mereka blk kol 12.30 mlm sbb nak polish itu & ini..
nak kabo yg mrk mmg 'bekerja dgn keras'.. sekali ak ckp ak blk umah kol 1.30pg.. ak lg lewat..
lewat g.. ambk ko!!! ni mmg btol, tak tpu.. ak ade bukti dan saksi bg sesiapa nak dakwa..


moral of d st0ry:
ak tau sume org mesti penah rasa kediley yan yg cam ni..
tak kisah la dalam situasi yg mcm mn dan berapa lama korg dalam keadaan bagai menunggu bulan jatuh ke sisi @ bagai menunggu kuching betandok@ bagai peram telor ayam, kalo ayam peram pun dah menetas dah telor tu, jgn2 ayam tu pun dah dpt cucu..
mcm2 gelaran @ nama yg org ckp pasal ni.. tp yg salu ak dgr 'janji melayu' la (yg ni mmg mcm dah dpt cop rasmi dr sume org.. ak sbnrnyer nak tauuuu sgt mn asal usul @ sejarah perkataan ni)
time tuh.. fuh..
kalo pun korg terdiley @ diley yg saje2 dibuat, sila inform dulu kat org..
dah ader hp kol ker sms ker..
kalo tak der ckp kedit, miss kol jer ker..
kalo mmg dah kering kontang, topup la..
kalo tak ckp tok topop, p publikphone.. per gune bnda tu tepacak kat tepi jln??
50sen tu lebih dr ckp kalo jas nak ckp ko kedileyan..
yg paling penting.. jgn biar org tunggu sampi sejam..
sendiri mau ingat la beb..
noktah!!!

2 comments:

Belatuk said...

ke3...cam lawak la group ko tuh...kalu aku sure kene sembur dah.

♥Zack ~ 'A♥ said...

ehhh aku rasa ko salah tulis tarikh la ju onnnn....
24 ock kan??
bukan nov ohh..