Tuesday, December 16, 2008

j!ka 4ku Jatoh c!nt4

sesiapa yg shoka bc novel jiwang, kaseh kasehan mesti biasa dgn nm pengarang nih.>>> Anis Ayuni.. dia salah sorg pengarang bg novel2 keluaran Alaf 21.. byk gak dah novel yg dia karang.. ak mmg suko membc tak keysah ttg aper2 pun.. nak katakan ak ni addicted novel, tak la jugak.. hanya sekadar hobi sekali sekala..

baru2 ni bc novel Anis Ayuni nih,, tajuk dia " Seribu Kali Sayang".. cam lirik lagu pulak.. ak tak ingat kumpulan mn yg bwk lgu tuh tp ak pasti mmg ader lirik nih dlm sebuah lagu yg agak popular dalam taon 90an gtu..

aper yg ak nak kongsi nih adlh karangan kata2 yg musabah dlm prolog novel ni dan menyetoh sanubari ulu hatiku ini.. cewah..

======================================================================

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah ak pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu,
untuk mencintai-Mu..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang semu..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling dari-Mu..

Ya Allah..
sesungguhnya aku memohon pada-Mu untuk selalu mencintai-Mu

====================================================================

amin....


hatiku:
saya syokaaaaaa^^

5 comments:

naz ilyn said...

salam...

akak suka baca novel dari Alaf 21... dan anis ayuni antara penulis yang akak minati... tapi sekarang dan kurang membaca novel sebab perpustakaan kat tempat akak tutup sementara... huhuhu

p/s: seronok bawa anak-anak ke perpustakaan... sajak tu macam pernah baca jer...

nURuL izZA said...

salam..
huhu..nice ur "word" tu.interesting sgt.
novel yg indah2 ni rase cam terbuai bile bace.& for sure we hope a better life yg ending nye selalu indah kan..
esp bout love story..tp nk mencari yg indah tu bukan senang..huhu

ju3 said...

kak naz ilyn..

yer ker.. same la kiter nih.. skrg mmg jarang bc novel..
sajak tuh sy tak penah bc sblm nih.. tu yg mcm tertarik & trs post lam blog..


nurul izza..

word tuh bkn dr sy, org lain yg bt.. haha, btol tuh.. kadang2 bl bc kt pulak yg membayangkan diri kita kat tmpt heroin citer tuh kan..
moga hapy ending tok suma blogger..

axim said...

kalau novel gwe cuma baca novel thriller karya Ramlee awang Murshid sahaja..

:)

ju3 said...

axim...

sy tau yg tu...
best jugak sbnrnyer.. eh, novel triller jer ker???? len??? tak layan eh..